Pirított csirkemáj gombával és burgonyapürével (7-10 éves korcsoport)
A csirkemájat bátran lehet párosítani különböző zöldségekkel. Kevés szósszal elkészítve különösen finom ételt kapunk. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Pirított csirkemáj gombával és burgonyapürével (7-10 éves korcsoport)
−
+
€77.18
Csirkemáj elkészítése
csirkemáj**
/kg
1.0 kg
0%
gomba, csiperke**
/kg
0.35 kg
0%
póréhagyma**
/kg
0.12 kg
0%
víz
/l
1.0 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.04 l
0%
KNORR Sülthússzaft alap**
/kg
0.07 kg
0%
Köret elkészítése
víz
/l
1.2 l
0%
tej 1,5 %**
/l
0.53 l
0%
só
/g
4.0 g
0%
/
Csirkemáj elkészítése
-
csirkemáj** 1.0 kg
-
gomba, csiperke** 0.35 kg
-
póréhagyma** 0.12 kg
-
víz 1.0 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
-
KNORR Sülthússzaft alap** 0.07 kg
Köret elkészítése
-
víz 1.2 l
-
tej 1,5 %** 0.53 l
-
só 4.0 g
Elkészítés
-
Csirkemáj elkészítése
- A megtisztított, megmosott csirkemájat felhevített RAMA Culinesse Profin lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a darabolt póréhagymát és a cikkekre vágott gombát.
- Fűszerezzük KNORR Grill pác és fűszerkeverékkel.
- Együtt pirítjuk a zöldségeket és a májat, majd felöntjük a vízzel elkevert KNORR Súlthússzaft alappal.
- Összeforraljuk a mártást és a többi alapanyagot.
-
Köret elkészítése
- A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és sózzuk.
- A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR 1-2-3 Burgonyapüré pelyhet.
- Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
- Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
-
Tálalás és tipp
- A csirkemájragut a burgonyapürével tálaljuk.
- A burgonyapürébe tehetünk zöldfűszereket, zöldségeket is.
- Felnőtteknek készítsük enyhén csípősre a májat a KNORR Sunshine Chilis-fokhagymás szósz hozzáadásával.