+

Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával

  1. Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával

    A pulykamell filét előkészítjük, megmossuk, lecsepegtetjük és kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hús kockákat finoman sózzuk és borsozzuk, majd a nyársra húzzuk. Kenőtoll segítségével KNORR Marhahúsleves alappal kikevert olajjal bekenjük. A nyársakat alufóliába tekerve 200 C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A céklát megtisztítjuk, megmossuk majd almareszelőn lereszeljük. Főzőedénybe tesszük a reszelt céklát és annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, ízesítjük egy csipet sóval, balzsamecettel, kevés cukorral. Amikor a cékla megpuhult, beletesszük az üvegtésztát és 2 perc főzés után, óvatosan megkeverjük. Fedőt teszünk az edényre és a tűzről levesszük. Kb. 10 perc párolódásra van még szüksége a céklás üvegtésztának. (A rizstészta az ízes főzőfolyadékot mind magába szívja.) Tálaláskor a tányérra halmozott céklás üvegtésztára helyezzük a sült pulykanyársat.
+