Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával (7-10 éves korcsoport)
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával (7-10 éves korcsoport)
−
+
€17.76
Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával
pulykamell filé*
/g
900.0 g
0%
üvegtészta**
/g
600.0 g
0%
cékla, nyers**
/g
428.6 g
0%
napraforgóolaj**
/ml
15.0 ml
0%
balzsamecet**
/ml
14.0 ml
0%
kristálycukor**
/g
12.0 g
0%
KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg
/g
10.0 g
0%
só, jódozott
/g
6.0 g
0%
bors, őrölt**
/g
1.1 g
0%
/
Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával
-
pulykamell filé* 900.0 g
-
üvegtészta** 600.0 g
-
cékla, nyers** 428.6 g
-
napraforgóolaj** 15.0 ml
-
balzsamecet** 14.0 ml
-
kristálycukor** 12.0 g
-
só, jódozott 6.0 g
-
bors, őrölt** 1.1 g
Elkészítés
-
Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával
A pulykamell filét előkészítjük, megmossuk, lecsepegtetjük és kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk.
A hús kockákat finoman sózzuk és borsozzuk, majd a nyársra húzzuk.
Kenőtoll segítségével KNORR Marhahúsleves alappal kikevert olajjal bekenjük.
A nyársakat alufóliába tekerve 200 C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A céklát megtisztítjuk, megmossuk majd almareszelőn lereszeljük.
Főzőedénybe tesszük a reszelt céklát és annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, ízesítjük egy csipet sóval, balzsamecettel, kevés cukorral.
Amikor a cékla megpuhult, beletesszük az üvegtésztát és 2 perc főzés után, óvatosan megkeverjük.
Fedőt teszünk az edényre és a tűzről levesszük.
Kb. 10 perc párolódásra van még szüksége a céklás üvegtésztának. (A rizstészta az ízes főzőfolyadékot mind magába szívja.)
Tálaláskor a tányérra halmozott céklás üvegtésztára helyezzük a sült pulykanyársat.