Hozzávalók
Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával
-
pulykamell filé* 900.0 g
-
üvegtészta** 600.0 g
-
cékla, nyers** 428.6 g
-
napraforgóolaj** 15.0 ml
-
balzsamecet** 14.0 ml
-
kristálycukor** 12.0 g
-
só, jódozott 6.0 g
-
bors, őrölt** 1.1 g
Elkészítés
-
Pikáns pulykanyárs céklás üvegtésztával
A pulykamell filét előkészítjük, megmossuk, lecsepegtetjük és kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hús kockákat finoman sózzuk és borsozzuk, majd a nyársra húzzuk.Kenőtoll segítségével KNORR Marhahúsleves alappal kikevert olajjal bekenjük. A nyársakat alufóliába tekerve 200 C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.A céklát megtisztítjuk, megmossuk majd almareszelőn lereszeljük. Főzőedénybe tesszük a reszelt céklát és annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, ízesítjük egy csipet sóval, balzsamecettel, kevés cukorral. Amikor a cékla megpuhult, beletesszük az üvegtésztát és 2 perc főzés után, óvatosan megkeverjük. Fedőt teszünk az edényre és a tűzről levesszük. Kb. 10 perc párolódásra van még szüksége a céklás üvegtésztának. (A rizstészta az ízes főzőfolyadékot mind magába szívja.) Tálaláskor a tányérra halmozott céklás üvegtésztára helyezzük a sült pulykanyársat.