Paszternák krémleves, curry-s tejhabbal
A tavasz egyik zsenge, de méltatlanul elfeledett gyökérzöldsége egy kellemes curry-s tejhabbal izgalmasabbá téve. Várszegi Zsolt.

Hozzávalók
Paszternák krémleves, curry-s tejhabbal
−
+
€0.0
Leves elkészítése.
Paszternák*
/g
1666.7 g
0%
petrezselyemzöld
/g
22.2 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.3 l
0%
vaj*
/g
100.0 g
0%
szerecsendió*
/g
1.0 g
0%
KNORR Folyékony Koncentrált Szárnyas Alap 1L
/g
40.0 g
0%
Hab készítése, tálalás.
Sárga Curry Paszta
/g
20.0 g
0%
/
Leves elkészítése.
-
Paszternák* 1666.7 g
-
petrezselyemzöld 22.2 g
-
tejszín 30 % 0.3 l
-
vaj* 100.0 g
-
szerecsendió* 1.0 g
Hab készítése, tálalás.
-
Sárga Curry Paszta 20.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése.
A tisztított, darabolt paszternákot petrezselyemzölddel tegyük fel főni vízben.
Ízesítsük Folyékony Szárnyasalappal,szerecsendióval és főzzök puhára.
Sűrítsük vízzel elkevert Kukoricakeményítővel.
Thermomixerben pürésítsük, dúsítsuk tejszínnel vajdarabkákkal. -
Hab készítése, tálalás.
Tejben forraljuk fel a curry pasztát majd szűrjük le és hűtsük ki.
Ha kihült tegyük szifonba és a kész forró levesre nyomjunk a habból.
Dekoráljuk bő forró zsiradékban sült paszternák chipsszel.