Paszternák krémleves, curry-s tejhabbal
A tavasz egyik zsenge, de méltatlanul elfeledett gyökérzöldsége egy kellemes curry-s tejhabbal izgalmasabbá téve. Várszegi Zsolt.

Hozzávalók
Leves elkészítése.
-
Paszternák* 1666.7 g
-
petrezselyemzöld** 22.2 g
-
szerecsendió* 1 g
Hab készítése, tálalás.
Elkészítés
-
Leves elkészítése.
A tisztított, darabolt paszternákot petrezselyemzölddel tegyük fel főni vízben. Ízesítsük Folyékony Szárnyasalappal,szerecsendióval és főzzök puhára. Sűrítsük vízzel elkevert Kukoricakeményítővel. Thermomixerben pürésítsük, dúsítsuk RAMA Cremefine Habkészítménnyel. -
Hab készítése, tálalás.
Tejben forraljuk fel a curry pasztát majd szűrjük le és hűtsük ki. Ha kihült tegyük szifonba és a kész forró levesre nyomjunk a habból. Dekoráljuk bő forró zsiradékban sült paszternák chipsszel.