Menu

Hozzávalók

+

Csirkemell elkészítése

Köret elkészítése

  • hajdina 0.73 kg
  • lilahagyma** 0.15 kg
  • kaliforniai paprika, szines** 0.15 kg
  • paprika** 0.15 kg
  • sárgarépa 0.15 kg
  • folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
  • 4.0 g
  • KNORR Morzsolt oregánó 150 g 3.0 g

Tálalás és tipp

  • sajt, Trappista** 0.13 kg

A paraj vagy spenót, de nevezzük bárhogy, nem arat mindíg osztatlan sikert a fogyasztóknál. Íme egy megoldás amivel nem hibázhat! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Csirkemell elkészítése

    • A csirkemellfilét szeleteljük és befűszerezzük KNORR Sültcsirke fűszerkeverékkel.
    • Kombi sütőkhöz használt sütőzsiradékkal vékonyan befújt sütőtepsire tesszük és a szeletek tetejét is bepermetezzük.
    • Sütőben megsütjük a hússzeleteket.
    • A leveles spenótot folyékony növényi sütőzsiradékon lepirítjuk és hozzáadjuk a fokhagymát.
    • Fűszerezzük sóval, KNORR Őrölt fekete borssal mjad összeforraljuk a növényi főzőkrémmel elkevert KNORR Maizena kukoricakeményítővel.
    • A tejszínes spenótot a megsült csirkeszeletek tetejére halmozzuk.
  2. Köret elkészítése

    • A hajdinát vízben megfőzzük.
    • A megpucolt és mosott zöldségeket apróra daraboljuk majd felhevített zsiradékon lepirítjuk azokat.
    • Ízesítjük a zöldségeket KNORR Morzsolt oregánóval és sóval és ha szükséges kevés vizet aláöntve megpároljuk.
    • Legvégül a kifőzött hajdinát összeforgatjuk a zöldségekkel.
  3. Tálalás és tipp

    • A zöldséges hajdinát a parajos csirkékkel együtt tálaljuk úgy, hogy legvégül sajtot reszelünk a húsra.
    • A köretben a zöldségeket ne főzzük túl.
    • A fokhagyma pirításánál vigyázzunk, hogy ne égessük meg!

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü