Parajos-sajtos csirkemell zöldséges hajdina körettel (felnőtt)
A paraj vagy spenót, de nevezzük bárhogy, nem arat mindíg osztatlan sikert a fogyasztóknál. Íme egy megoldás amivel nem hibázhat! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Parajos-sajtos csirkemell zöldséges hajdina körettel (felnőtt)
−
+
€2101.63
Csirkemell elkészítése
csirkemell**
/kg
1.1 kg
0%
paraj, fagyasztott**
/kg
0.85 kg
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.3 l
0%
fokhagyma*
/kg
0.03 kg
0%
só
/g
3.0 g
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.05 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.05 l
0%
Köret elkészítése
hajdina
/kg
0.73 kg
0%
lilahagyma**
/kg
0.15 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.15 kg
0%
paprika**
/kg
0.15 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.15 kg
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.05 l
0%
só
/g
4.0 g
0%
KNORR Morzsolt oregánó 150 g
/g
3.0 g
0%
Tálalás és tipp
sajt, Trappista**
/kg
0.13 kg
0%
/
Csirkemell elkészítése
-
csirkemell** 1.1 kg
-
paraj, fagyasztott** 0.85 kg
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.3 l
-
fokhagyma* 0.03 kg
-
só 3.0 g
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Köret elkészítése
-
hajdina 0.73 kg
-
lilahagyma** 0.15 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.15 kg
-
paprika** 0.15 kg
-
sárgarépa 0.15 kg
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
-
só 4.0 g
-
KNORR Morzsolt oregánó 150 g 3.0 g
Tálalás és tipp
-
sajt, Trappista** 0.13 kg
Elkészítés
-
Csirkemell elkészítése
- A csirkemellfilét szeleteljük és befűszerezzük KNORR Sültcsirke fűszerkeverékkel.
- Kombi sütőkhöz használt sütőzsiradékkal vékonyan befújt sütőtepsire tesszük és a szeletek tetejét is bepermetezzük.
- Sütőben megsütjük a hússzeleteket.
- A leveles spenótot folyékony növényi sütőzsiradékon lepirítjuk és hozzáadjuk a fokhagymát.
- Fűszerezzük sóval, KNORR Őrölt fekete borssal mjad összeforraljuk a növényi főzőkrémmel elkevert KNORR Maizena kukoricakeményítővel.
- A tejszínes spenótot a megsült csirkeszeletek tetejére halmozzuk.
-
Köret elkészítése
- A hajdinát vízben megfőzzük.
- A megpucolt és mosott zöldségeket apróra daraboljuk majd felhevített zsiradékon lepirítjuk azokat.
- Ízesítjük a zöldségeket KNORR Morzsolt oregánóval és sóval és ha szükséges kevés vizet aláöntve megpároljuk.
- Legvégül a kifőzött hajdinát összeforgatjuk a zöldségekkel.
-
Tálalás és tipp
- A zöldséges hajdinát a parajos csirkékkel együtt tálaljuk úgy, hogy legvégül sajtot reszelünk a húsra.
- A köretben a zöldségeket ne főzzük túl.
- A fokhagyma pirításánál vigyázzunk, hogy ne égessük meg!