Parajos-sajtos csirkemell zöldséges hajdina körettel (7-10 éves korcsoport)
A paraj vagy spenót, de nevezzük bárhogy, nem arat mindíg osztatlan sikert a fogyasztóknál. Íme egy megoldás amivel nem hibázhat! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Csirkemell elkészítése
-
csirkemell** 0.9 kg
-
paraj, fagyasztott** 0.7 kg
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
-
fokhagyma* 0.02 kg
-
só 2.0 g
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.04 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
Köret elkészítése
-
hajdina 0.6 kg
-
lilahagyma** 0.11 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.11 kg
-
paprika** 0.11 kg
-
sárgarépa 0.11 kg
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
-
só 4.0 g
Tálalás és tipp
-
sajt, Trappista** 0.1 kg
Elkészítés
-
Csirkemell elkészítése
- A csirkemellfilét szeleteljük és befűszerezzük KNORR Sültcsirke fűszerkeverékkel.
- Kombi sütőkhöz használt sütőzsiradékkal vékonyan befújt sütőtepsire tesszük és a szeletek tetejét is bepermetezzük.
- Sütőben megsütjük a hússzeleteket.
- A leveles spenótot folyékony növényi sütőzsiradékon lepirítjuk és hozzáadjuk a fokhagymát.
- Fűszerezzük sóval, KNORR Őrölt fekete borssal mjad összeforraljuk a növényi főzőkrémmel elkevert KNORR Maizena kukoricakeményítővel.
- A tejszínes spenótot a megsült csirkeszeletek tetejére halmozzuk.
-
Köret elkészítése
- A hajdinát vízben megfőzzük.
- A megpucolt és mosott zöldségeket apróra daraboljuk majd felhevített zsiradékon lepirítjuk azokat.
- Ízesítjük a zöldségeket KNORR Morzsolt oregánóval és sóval és ha szükséges kevés vizet aláöntve megpároljuk.
- Legvégül a kifőzött hajdinát összeforgatjuk a zöldségekkel.
-
Tálalás és tipp
- A zöldséges hajdinát a parajos csirkékkel együtt tálaljuk úgy, hogy legvégül sajtot reszelünk a húsra.
- A köretben a zöldségeket ne főzzük túl.
- A fokhagyma pirításánál vigyázzunk, hogy ne égessük meg!