Paradicsomos zöldségleves (felnőtt)
A paradicsomos ételek mindig népszerűek a fogyasztók körében. Ez a mediterrán hangulatú leves biztos sikert garantál a menzán! A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Paradicsomos zöldségleves (felnőtt)
−
+
€573.31
Leves elkészítése
burgonya**
/kg
0.4 kg
0%
zöldbab**
/kg
0.25 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.08 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.08 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.08 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.08 kg
0%
karalábé**
/kg
0.08 kg
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
fokhagyma*
/kg
0.02 kg
0%
víz
/l
3.0 l
0%
só
/g
3.0 g
0%
KNORR Bolognai mártás alap hozzáadott só nélkül 2 kg
/kg
0.14 kg
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.05 l
0%
KNORR Alapíz füstölt húsos ételekhez - Sószegény 1 kg
/g
24.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
burgonya** 0.4 kg
-
zöldbab** 0.25 kg
-
vöröshagyma 0.08 kg
-
sárgarépa 0.08 kg
-
petrezselyemgyökér 0.08 kg
-
zeller, gumó 0.08 kg
-
karalábé** 0.08 kg
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
-
fokhagyma* 0.02 kg
-
víz 3.0 l
-
só 3.0 g
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- Felhevített RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát majd a nagyon kis kockákra vágott zöldségeket.
- Felengedjük a szükséges mennyíségű víz 2/3-val és beletesszük a nagyobb kockákra vágott burgonyát és vágott zöldbabot.
- Megsózzuk és felforraljuk a levest.
- Addig főzzük amíg az összetevők majdnem megpuhulnak.
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Bolognai alapot csomómentesen elkeverjük a maradék vízzel és besűrítjük a levest.
- Íesítjük sószegény KNORR Füstölt alapízzelés készre főzzük ételünket.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- Tálaláskor a levest szórjuk megfinomra vágott petrezselyemzölddel.
- Ízlés szerint tehetünk bele reszelt sajtot és KNORR natúr zsemlekockát.
- A fűszerezéshez használhatunk KNORR Primerbákat (Bazsalikomos vagy kerti fűszeres) is.