"Oriental" leves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
A távol keleti hangulatot teremt ez a leves , új alapanyagokat becsempészve a hétköznapi menükbe. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
"Oriental" leves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
−
+
€0.0
Leves elkészítése
marhahús**
/kg
0.5 kg
0%
káposzta, fejes**
/kg
0.4 kg
0%
üvegtészta**
/kg
0.2 kg
0%
mungóbabcsíra
/kg
0.15 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.05 kg
0%
víz
/l
2.5 l
0%
KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg
/g
18.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
marhahús** 0.5 kg
-
káposzta, fejes** 0.4 kg
-
üvegtészta** 0.2 kg
-
mungóbabcsíra 0.15 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.05 kg
-
víz 2.5 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A marhahúst kisebb darabokra vágjuk és az allergénmentes KNORR Marhahúsleves alap felével ízesített vízben feltesszük főni.
- A káposztát és a kaliforniai paprikát vékony csíkikra vágjuk.
- Amikor a hús már majdnem kész, felöntjük a szükséges mennyíségű vízzel és felforraljuk a levest.
- Ízesítjük a maradék allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappal.
- A levesbe főzzük az üvegtésztát éslegvégül a zöldségeket úgy hogy ne főjenek szét.
-
Tálalás és tipp
- A főtt marhahús vágjuk vékony szeletekre vagy csíkokra és úgy tegyük vissza a levesbe.
- A levest tálaláskor megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemzölddel vagy korianderrel.
- Különösen vigyázzunk arra, hogy a zöldségek ne főjenek szét!
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!