Hozzávalók

+

Hús elkészítése

  • sertéscomb, -karaj** 1.1 kg
  • folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
  • KNORR Sertéssült fűszerkeverék 0,35 kg 19.0 g

Fokhagymás-parajos burgonyapüré elkészítése

Reteksaláta elkészítése

  • jégcsapretek** 1.0 kg
  • póréhagyma** 0.04 kg
  • Hellmann's Citrusos vinaigrette 1L 0.08 l

Egyszerűen elkészíthető hús, finom körettel. A reteksaláta helyettesíti a hagyományos savanyúságokat. A Future 50 koncepció alapanyagai könnyedén beilleszthetőek a menükbe. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Hús elkészítése

    • A sertéshúst szeleteljük és enyhén kiklopfoljuk
    • Fűszerezzük KNORR Sertéssült fűszerkeverékkel.
    • A hússzeleteket forró RAMA Culinesse profin megsütjük.
  2. Fokhagymás-parajos burgonyapüré elkészítése

    • A leveles parajt kiolvasztjuk és késsel átvágjuk.
    • Forró RAMA Culinesse profin lepirítjuk a parajt és az apróra vágott fokhagymát.
    • A burgonyapüré elkészítéséhez a vízet felforraljuk és sózzuk.
    • A tűzről levéve hozzáadjuk a szükséges mennyíségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
    • Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
    • Hozzáadjuk a lepirított parajt és fokhagymát.
    • Legvégül jól elkeverjük a pürét.
  3. Reteksaláta elkészítése

    • A jégcsapretket meghámozzuk és hajszálvékony karikákra vágjuk.
    • A póráhagymát félkarikákra szeleteljük.
    • Összekeverjük a zöldségeket HELLMANN'S Citrusos Vinaigrettel.
  4. Tálalás és tipp

    • A szelet húsokat a burgonyapürével tálaljuk.
    • A reteksalátát lehetőleg tegyük külön edénybe.
    • A salátát tálalásig hűtőben tároljuk!
    • A salátához adhatunk más, lehetőleg idényzöldséget is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü