Natúr halfilé édesburgonyás burgonyapürével, gombaraguval és csírákkal (felnőtt)
Sokféle zöldség és hal egy receptben, amely megmutatja, hogy a rántott halon túl is vannak más lehetőségek. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Burgonyapüré elkészítése
-
burgonya, édes 0.3 kg
-
víz 1.56 l
-
tej 1,5 %** 0.69 l
-
só 5.0 g
Halszeletek elkészítése
-
tengeri halfilé 1.1 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.06 l
Gombaragu elkészítése
-
gomba, csiperke** 0.4 kg
-
gomba, barna csiperke* 0.4 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
-
só 4.0 g
-
víz 0.8 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
Tálalás és tipp
-
vegyes csírák 0.07 kg
Elkészítés
-
Burgonyapüré elkészítése
- A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk, beletesszük a lereszelt édesburgonyát,sózzuk és lefedve főzzük.
- A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
- Jól elkeverjük, így eközben az édes burgonya elkeveredik a pürében majd 1-2 percig állni hagyjuk.
- Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
-
Halszeletek elkészítése
- A halfiléket szeletekre vágjuk.
- Sütőzsiradékkal befújjuk a sütőtepsiket.
- KNORR Prémium hal pác és fűszerkeverékkel ízesített halszeleteket a tepsikre helyezzük és befújjuk zsiradékkal a tetejüket is.
- Sütőben kb 180°C-on néhány perc alatt megsütjük a halakat.
-
Gombaragu elkészítése
- A vöröshagymát közepes kockákra vágjuk, a gombákat cikkezzük.
- A zsiradékon lepirítjuk a hagymát, majd a gombákat.
- Sózzuk és felöntjük a KNORR Maizena Kukoricakeményítővel elkevert vízzel.
- Megszórjuk vágott petrezselyemzölddel és kiforraljuk a ragut.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a püré mellé tesszük a halszeleteket.
- A gombaragut félig ráöntjük a halakra amikre rátessük a vegyes csírákat.
- A gombarguhoz használhatunk másféle, akár szárított gombákat is.