Menu

Hozzávalók

+

Burgonyapüré elkészítése

Halszeletek elkészítése

Gombaragu elkészítése

Tálalás és tipp

  • vegyes csírák 0.07 kg

Sokféle zöldség és hal egy receptben, amely megmutatja, hogy a rántott halon túl is vannak más lehetőségek. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Burgonyapüré elkészítése

    • A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk, beletesszük a lereszelt édesburgonyát,sózzuk és lefedve főzzük.
    • A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
    • Jól elkeverjük, így eközben az édes burgonya elkeveredik a pürében majd 1-2 percig állni hagyjuk.
    • Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
  2. Halszeletek elkészítése

    • A halfiléket szeletekre vágjuk.
    • Sütőzsiradékkal befújjuk a sütőtepsiket.
    • KNORR Prémium hal pác és fűszerkeverékkel ízesített halszeleteket a tepsikre helyezzük és befújjuk zsiradékkal a tetejüket is.
    • Sütőben kb 180°C-on néhány perc alatt megsütjük a halakat.
  3. Gombaragu elkészítése

    • A vöröshagymát közepes kockákra vágjuk, a gombákat cikkezzük.
    • A zsiradékon lepirítjuk a hagymát, majd a gombákat.
    • Sózzuk és felöntjük a KNORR Maizena Kukoricakeményítővel elkevert vízzel.
    • Megszórjuk vágott petrezselyemzölddel és kiforraljuk a ragut.
  4. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor a püré mellé tesszük a halszeleteket.
    • A gombaragut félig ráöntjük a halakra amikre rátessük a vegyes csírákat.
    • A gombarguhoz használhatunk másféle, akár szárított gombákat is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü