Natúr halfilé édesburgonyás burgonyapürével, gombaraguval és csírákkal (felnőtt)
Sokféle zöldség és hal egy receptben, amely megmutatja, hogy a rántott halon túl is vannak más lehetőségek. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Natúr halfilé édesburgonyás burgonyapürével, gombaraguval és csírákkal (felnőtt)
−
+
€937.61
Burgonyapüré elkészítése
burgonya, édes
/kg
0.3 kg
0%
víz
/l
1.56 l
0%
tej 1,5 %**
/l
0.69 l
0%
só
/g
5.0 g
0%
Halszeletek elkészítése
tengeri halfilé
/kg
1.1 kg
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.06 l
0%
KNORR Prémium pác és fűszerkeverék Halakhoz 0,7 kg
/g
12.0 g
0%
Gombaragu elkészítése
gomba, csiperke**
/kg
0.4 kg
0%
gomba, barna csiperke*
/kg
0.4 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.15 kg
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.02 kg
0%
só
/g
4.0 g
0%
víz
/l
0.8 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.04 l
0%
Tálalás és tipp
vegyes csírák
/kg
0.07 kg
0%
/
Burgonyapüré elkészítése
-
burgonya, édes 0.3 kg
-
víz 1.56 l
-
tej 1,5 %** 0.69 l
-
só 5.0 g
Halszeletek elkészítése
-
tengeri halfilé 1.1 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.06 l
Gombaragu elkészítése
-
gomba, csiperke** 0.4 kg
-
gomba, barna csiperke* 0.4 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
-
só 4.0 g
-
víz 0.8 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
Tálalás és tipp
-
vegyes csírák 0.07 kg
Elkészítés
-
Burgonyapüré elkészítése
- A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk, beletesszük a lereszelt édesburgonyát,sózzuk és lefedve főzzük.
- A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
- Jól elkeverjük, így eközben az édes burgonya elkeveredik a pürében majd 1-2 percig állni hagyjuk.
- Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
-
Halszeletek elkészítése
- A halfiléket szeletekre vágjuk.
- Sütőzsiradékkal befújjuk a sütőtepsiket.
- KNORR Prémium hal pác és fűszerkeverékkel ízesített halszeleteket a tepsikre helyezzük és befújjuk zsiradékkal a tetejüket is.
- Sütőben kb 180°C-on néhány perc alatt megsütjük a halakat.
-
Gombaragu elkészítése
- A vöröshagymát közepes kockákra vágjuk, a gombákat cikkezzük.
- A zsiradékon lepirítjuk a hagymát, majd a gombákat.
- Sózzuk és felöntjük a KNORR Maizena Kukoricakeményítővel elkevert vízzel.
- Megszórjuk vágott petrezselyemzölddel és kiforraljuk a ragut.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a püré mellé tesszük a halszeleteket.
- A gombaragut félig ráöntjük a halakra amikre rátessük a vegyes csírákat.
- A gombarguhoz használhatunk másféle, akár szárított gombákat is.