Menu

Hozzávalók

+

Tészta elkészítése

  • tej 1,5 %** 0.4 l
  • kristálycukor** 25.0 g
  • tojás (extra osztályú) 2.0 darab
  • vaj* 50.0 g
  • élesztő, friss* 30.0 g
  • finomliszt 600.0 g

Tészta töltése

Sütés, tálalás


...

Elkészítés

  1. Tészta elkészítése

    A langyos tejben, cukorral futtassuk fel az élesztőt. 
    Majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a többi alapanyagot, dolgozzuk ki és kelesszük langyos helyen.
  2. Tészta töltése

    Keverjük össze a töltelék alapanyagait, ízesítsük a citrusos folyékony ízesítővel.
    A kész tölteléket egyenletesen kenjük a kinyújtott tésztára és szorosan tekerjük fel.
    Újjnyi vastag karikákat vágjunk belőle és tegyük sütőlemezre.

  3. Sütés, tálalás

    180°C-on előmelegített sütőben süssük, ha pirosodni kezd, kenjük meg a vajas tejjel.
    Egy mélytányérba tegyünk vanília öntetet és helyezzük a közepére a megsült langyos csigát
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü