Menu

Hozzávalók

+

Paris Brest

  • víz 125.0 g
  • vaj* 110.0 g
  • 6.0 g
  • kristálycukor** 6.0 g
  • búzaliszt 140.0 g
  • tojás (60g/darab)** 220.0 g
  • mogyoró** 30.0 g
  • tej, 2,8%** 126.0 g

Mogyorókrém készítése

  • tej, 2,8%** 400.0 g
  • Mogyoró praliné 50.0 kg
  • Carte d'Or Professional Sárgakrém alap 135.0 g

...

Elkészítés

  1. Paris Brest

    • A tejet, vizet, vajat, cukrot, sót, gyorsforralóban felforralom és hozzá adoma lisztet. 
    • Addig keverem amig el nem válik az edény falától. 
    • Átrakom egy habverőgépbe és hozzáadom a tojás. 
    • Az elkészült masszát nyomózsákból sütőpapíros tálcára 8 cm kor alakba két rétegben felnyomom, tetejét a tört mogyoróval megszórom és 175°C-on 30 perc alatt megsütöm.
  2. Mogyorókrém készítése

    • Az alapanyagokat összekeverem és lazán kihabosítom, majd állni hagyom.
    • A kihűlt tésztakarikák tetejét levágom és a mogyorós krémmel betöltöm.
  3. Tálalás

    • A betöltött, kész mogyorós karikákat tálalás előtt porcukorral meghintve tálalom.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü