A FUTURE 50 kutatás nagy figyelmet szentel a különböző olajos magvaknak és a jövő élelmiszerei között tartja számon azokat. Hússal összedolgozva, gombócot formázva, megsütve és salátával tálalva igazán ízletes fogást készíthetünk. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Húsgombóc elkészítése
-
pulykacomb, darált** 0.75 kg
-
víz 0.26 l
-
dió** 0.08 kg
-
lenmag** 0.03 kg
-
szezámmag 0.03 kg
-
só 12.0 g
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.06 l
Saláta elkészítése
-
Vegyes saláták** 0.9 kg
-
sárgarépa 0.2 kg
-
lilahagyma** 0.16 kg
-
jégcsapretek** 0.14 kg
-
brokkoli csíra 0.03 kg
Tálalás és tipp
Elkészítés
-
Húsgombóc elkészítése
- A darált pulykahúst összegyúrjuk a sószegény KNORR Vagdaltalappal, a durvára darált dióval, a szezámmaggal, a lenmaggal,a vízzel, és a sóval.
- Kisméretű gombócokat formázunk a masszából és az előzőleg kombi sütőkhöz való sütőzsiradékkal vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
- A húsgombócok tetejét is lefújjuk majd sütőben kb. 180°C fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
-
Saláta elkészítése
- A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk, daraboljuk, majd tálalásig hűtőbe rakjuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálalás előtt a salátát összekeverjük HELLMANN's Citrusos vinaigrette mártással, tányérra halmozzuk és a tetejére rakjuk a húsgombócokat.
- A salátához kínálhatunk másfajta HELLMANN'S salátaönteteket is, vagy meglocsolhatjuk KNORR Balzsamecetkrémmel.
- A saláta elkészítésekor mindig használjunk idényzöldségeket.