Menu

Hozzávalók

+

Húsgombóc elkészítése

  • pulykacomb, darált** 0.58 kg
  • víz 0.22 l
  • Makadámia dió 0.06 kg
  • lenmag** 0.02 kg
  • szezámmag 0.02 kg
  • 10.0 g
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.11 kg
  • növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l

Saláta elkészítése

  • Vegyes saláták** 0.8 kg
  • sárgarépa 0.15 kg
  • lilahagyma** 0.12 kg
  • jégcsapretek** 0.12 kg
  • brokkoli csíra 0.02 kg

Tálalás és tipp

  • Hellmann's Citrusos vinaigrette 1L 0.08 l

A FUTURE 50 kutatás nagy figyelmet szentel a különböző olajos magvaknak és a jövő élelmiszerei között tartja számon azokat. Hússal összedolgozva, gombócot formázva, megsütve és salátával tálalva igazán ízletes fogást készíthetünk. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Húsgombóc elkészítése

    • A darált pulykahúst összegyúrjuk a sószegény KNORR Vagdaltalappal, a durvára darált dióval, a szezámmaggal, a lenmaggal,a vízzel, és a sóval.
    • Kisméretű gombócokat formázunk a masszából és az előzőleg kombi sütőkhöz való sütőzsiradékkal vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
    • A húsgombócok tetejét is lefújjuk majd sütőben kb. 180°C fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  2. Saláta elkészítése

    • A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk, daraboljuk, majd tálalásig hűtőbe rakjuk.
  3. Tálalás és tipp

    • Tálalás előtt a salátát összekeverjük HELLMANN's Citrusos vinaigrette mártással, tányérra halmozzuk és a tetejére rakjuk a húsgombócokat.
    • A salátához kínálhatunk másfajta HELLMANN'S salátaönteteket is, vagy meglocsolhatjuk KNORR Balzsamecetkrémmel.
    • A saláta elkészítésekor mindig használjunk idényzöldségeket.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü