Mézes birsalmakrémleves pattogatott amaranttal (Óvodás korcsoport)
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Mézes birsalmakrémleves pattogatott amaranttal (Óvodás korcsoport)
−
+
€0.0
Mézes birsalmakrémleves pattogatott amaranttal
birsalma, tisztított**
/g
1058.8 g
0%
citromlé**
/ml
20.0 ml
0%
méz**
/g
20.0 g
0%
tejszínpótló 15% (növényi alapú)**
/ml
20.0 ml
0%
kristálycukor**
/g
15.0 g
0%
amarant, pattogatott**
/g
10.0 g
0%
fahéjrudak
/g
2.0 g
0%
vaníliarúd
/g
2.0 g
0%
szegfűszeg
/g
1.0 g
0%
/
Mézes birsalmakrémleves pattogatott amaranttal
-
birsalma, tisztított** 1058.8 g
-
citromlé** 20.0 ml
-
méz** 20.0 g
-
tejszínpótló 15% (növényi alapú)** 20.0 ml
-
kristálycukor** 15.0 g
-
amarant, pattogatott** 10.0 g
-
fahéjrudak 2.0 g
-
vaníliarúd 2.0 g
-
szegfűszeg 1.0 g
Elkészítés
-
Mézes birsalmakrémleves pattogatott amaranttal
A birsalmát megtisztítjuk a magházát eltávolítjuk.
Cikkekre vágjuk és enyhén cukrozott, citromlével, vanília rúddal ízesített kevés vízben puhára főzzük.
Ha megpuhult a birs hozzáadjuk az ízlés szerinti fűszer redukciót (fahéj, szegfűszeg főzet) és egyneműsítjük turmixgépben.
Ezután újra felforraljuk, hozzáadjuk a mézet és beállítjuk a leves mennyiségét vízzel, illetve a sűrűségét Knorr Maizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével.
Ha szükséges cukorral és fűszer redukcióval utóízesítjük.
Pattogatott amaránttal tálaljuk.