Hozzávalók
Mézes birsalmakrémleves pattogatott amaranttal
-
birsalma, tisztított** 1058.8 g
-
citromlé** 20.0 ml
-
méz** 20.0 g
-
tejszínpótló 15% (növényi alapú)** 20.0 ml
-
kristálycukor** 15.0 g
-
amarant, pattogatott** 10.0 g
-
fahéjrudak 2.0 g
-
vaníliarúd 2.0 g
-
szegfűszeg 1.0 g
Elkészítés
-
Mézes birsalmakrémleves pattogatott amaranttal
A birsalmát megtisztítjuk a magházát eltávolítjuk. Cikkekre vágjuk és enyhén cukrozott, citromlével, vanília rúddal ízesített kevés vízben puhára főzzük. Ha megpuhult a birs hozzáadjuk az ízlés szerinti fűszer redukciót (fahéj, szegfűszeg főzet) és egyneműsítjük turmixgépben. Ezután újra felforraljuk, hozzáadjuk a mézet és beállítjuk a leves mennyiségét vízzel, illetve a sűrűségét Knorr Maizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével. Ha szükséges cukorral és fűszer redukcióval utóízesítjük. Pattogatott amaránttal tálaljuk.