Hozzávalók

+

Hús előkészítése.

  • csontozott marhalapocka* 2500.0 g
  • vegyes zöldség* 300.0 g
  • vörösborecet* 0.1 l
  • bor, vörös * 0.7 l

Mártás elkészítése.

Polenta elkészítése

  • fokhagyma* 10.0 g
  • kukoricadara** 250.0 g
  • sajt, Parmesan* 120.0 g
  • olivaolaj 0.06 l
  • tej 1,5 %** 0.05 l
  • vöröshagyma 100.0 g

Vajas répa, tálalás.

  • vaj* 150.0 g
  • sárgarépa 600.0 g

...

Elkészítés

  1. Hús előkészítése.

    • Pácljuk  be a húst vörösborral, vörösborecettel, az apró kockákra vágott vegyes zöldséggel, és a fűszernövényekkel néhány napig. 
    • Vegyük  ki a húst és a zöldséget a pácból, és jól csepegtesse le. 
    • A forró olajban, sóval, borssal és a fűszerekkel minden oldalát jól pirítsuk meg.
  2. Mártás elkészítése.

    • Forraljuk fel a páclevet és szűrjük át egy ruhán. 
    • Olajon pirítsuk meg a pácról leszűrt zöldséget.
    • Adjuk hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk jól, hogy színe legyen. 
    • A felforralt pácléhez adjuk hozzá a barna mártás alapot és öntsük a húsra. 
    • 180-190°C-os sütőben, időnként megforgatva, süssük-puhára pároljuk.
    • Ha elkészült a húst kiemeljük a szaftból, és a mártást készre forraljuk.
    • Tálalásig pihentetjük.
  3. Polenta elkészítése

    • A hagymát és a fokhagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk. 
    • Adjuk hozzá a zöldséglevest és a tejet, forraljuk fel. 
    • Szórjuk bele a kukoricadarát, jól keverjük össze és hagyjuk állni 5 percig. 
    • Sóval, borssal, aromás fűszernövényekkel és parmezánnal ízesítjük
  4. Vajas répa, tálalás.

    • Vajon pároljuk meg a színes répa hasábokat.
    • Ízlés szerint tálaljuk a hússal és a krémes polentával.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü