Marha tatár, sült hagymával, pácolt mustárral
Egy igazi klasszikus előétel, amit a magam és vendégeim ízlésére formáltam. Lőrincz György
Hozzávalók
Előkészítés.
-
mogyoróhagyma* 55.6 g
-
Olivaolaj, extra szűz* 0.2 l
-
mustármag* 100 g
-
KNORR Zöldségleves alap* 10 g
-
vörösborecet* 0.2 l
Hús elkészítése, tálalás.
-
marhabélszín* 800 g
-
kapribogyó konzerv* 100 g
-
tengeri só* 50 g
Elkészítés
-
Előkészítés.
A hagymákat megtisztítjuk, éles késsel a shalott-ot finomra vágjuk, a caprit szintén. A gyöngyhagymákat megtisztítjuk, félbe vágjuk, az olaj egyik felével magas hőmérsékleten hirtelen megpirítjuk majd a borecet felével leforrázzuk, sózzuk, borsozzuk, hűtjük. A mustármaghoz a KNORR Zöldségleves alapban felforraljuk a babérral hozzáadjuk a borecet másik felét, a mustármagot, egy percig forraljuk, majd hűvös helyen hagyjuk kihűlésig. -
Hús elkészítése, tálalás.
A megtisztított bélszínt éles késsel finomra vágjuk, hozzáadjuk a mustárt, a finomra vágott caprit, salotta hagymát a sót borsot, majd a maradék extra szűz olajat. Egyneműre keverjük, majd tálaló gyűrűvel adagonként formázva tálaljuk.. Mellé kínáljuk a gyöngyhagymát, a pácolt mustármagot, esetleg friss fűszernövény hajtást, ízlés szerint vajjal, pirítóssal tálaljuk.