Majonézzel sült hal zöldséges burgonyával (7-10 éves korcsoport) | Unilever Food Solutions
+

Köret elkészítése

  • burgonya** 1.2 kg
  • Kínai extra zöldségkeverék (syeletelt hagyma, szeletelt bambuszrügy, sárgarépa csíkok, póréhagyma szeletek, fafülgomba, babcsíra, piros és zöld paprika csíkok)** 0.8 kg
  • petrezselyemzöld** 0.01 kg
  • 8 g
  • RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 0.02 l

Hal elkészítése

  1. Köret elkészítése

    • A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.
    • Sóval ízesített kevés vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
    • A burgonyát összekeverjük az extra kínai zöldségkeverékkel és a vágott petrezselyemzölddel
    • Tepsibe tesszük, bepermetezzük RAMA Combi profi sütőzsiradékkal és átforgatjuk a zöldségeket.
    • Előmelegített sütőben kb 180°C-on készre sütjük.
  2. Hal elkészítése

    • A halatdaraboljuk és fűszerezzük KNORR Prémium Hal pác és fűszerkeverékkel.
    • A szeleteket RAMA Combi profival vékonyan befújt tepsire tesszük.
    • A halat bekenjük egyenletesen GLOBUS Majonézzel és előmelegített sütőben 200°C-on 5-7 perc alatt megsütjük.
  3. Tálalás és tipp

    • A halat a zöldségekkel együtt forrón tálaljuk.
    • Fagyasztott hal használatakor, felengedés után a felesleges vizet alaposan távolítsuk el.
    • A akkor lesz szép a halszelet ha a majonéz kissé megpirul a tetején.
    • A sütési idő sütőnként változhat!