Majonézzel sült hal zöldséges burgonyával (7-10 éves korcsoport)
Különleges halétel, angol inspiráció alpján. Ez a recept segíthet abban, hogy újabb formában csempésszük bele a halat a heti menübe. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Majonézzel sült hal zöldséges burgonyával (7-10 éves korcsoport)
−
+
€16.72
Köret elkészítése
burgonya**
/kg
1.2 kg
0%
Kínai extra zöldségkeverék (syeletelt hagyma, szeletelt bambuszrügy, sárgarépa csíkok, póréhagyma szeletek, fafülgomba, babcsíra, piros és zöld paprika csíkok)**
/kg
0.8 kg
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
só
/g
8.0 g
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.02 l
0%
Hal elkészítése
tengeri halfilé
/kg
1.0 kg
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.03 l
0%
KNORR Prémium pác és fűszerkeverék Halakhoz 0,7 kg
/g
17.0 g
0%
/
Köret elkészítése
-
burgonya** 1.2 kg
-
Kínai extra zöldségkeverék (syeletelt hagyma, szeletelt bambuszrügy, sárgarépa csíkok, póréhagyma szeletek, fafülgomba, babcsíra, piros és zöld paprika csíkok)** 0.8 kg
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
-
só 8.0 g
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.02 l
Hal elkészítése
-
tengeri halfilé 1.0 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.03 l
Elkészítés
-
Köret elkészítése
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.
- Sóval ízesített kevés vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
- A burgonyát összekeverjük az extra kínai zöldségkeverékkel és a vágott petrezselyemzölddel
- Tepsibe tesszük, bepermetezzük RAMA Combi profi sütőzsiradékkal és átforgatjuk a zöldségeket.
- Előmelegített sütőben kb 180°C-on készre sütjük.
-
Hal elkészítése
- A halatdaraboljuk és fűszerezzük KNORR Prémium Hal pác és fűszerkeverékkel.
- A szeleteket RAMA Combi profival vékonyan befújt tepsire tesszük.
- A halat bekenjük egyenletesen GLOBUS Majonézzel és előmelegített sütőben 200°C-on 5-7 perc alatt megsütjük.
-
Tálalás és tipp
- A halat a zöldségekkel együtt forrón tálaljuk.
- Fagyasztott hal használatakor, felengedés után a felesleges vizet alaposan távolítsuk el.
- A akkor lesz szép a halszelet ha a majonéz kissé megpirul a tetején.
- A sütési idő sütőnként változhat!