Menu

Hozzávalók

+

Marinád

Gyorsított uborka kimchi


Kiegészítőnek egy gyorsított uborka kimchit ajánlok hozzá, ami 12 óra alatt elkészül, de bármilyen savas zöldség kiegészítővel tökéletes!

...

Elkészítés

  1. Marinád

    • A csirkeszárnyat három ízületre vágjuk és a szárnyvégeket félretesszük más célra (alaplé, szósz bázis…)
    •  A megmaradtakat alaposan megtisztítjuk és lemossuk, majd szárazra töröljük és közvetlenül sózzuk. 
    • Egy tálban összekeverjük a majonézes marinád összetevőit, úgy, hogy a kakukkfüvet és a zsályát is apróra vágjuk előtte.
    •  A kész keverékbe dobjuk a szárnyakat és alaposan átkeverjük.
    • Érdemes vákuumozni pár órára vagy előző nap bekeverni és csak másnap felhasználni.
  2. Sütés

    • A sütéshez nem kell plusz zsiradék, elegendő, ha a szárnyakat egy zsírpapírral kibélelt tepsire tesszük és pár cikk shalottát vagy más sütnivaló hagymafélét teszünk közé. 
    • A szárnyak ne érjenek össze, hogy a hő jól körbejárhassa!
    • Légkeveréssel sütjük 175°C-on 25-30 percig.
  3. Gyorsított uborka kimchi

    • A gyalult vagy hosszú csíkokra vágott uborkát jól keverjük el a fenti keverékkel és tegyük egy éjszakára hűtőbe!
  4. Tálalás

    • A salátát lecsepegtetjük és könnyen kézbe vehető porcelánba halmozzuk. 
    • Rá vagy mellé tálaljuk a forró sült szárnyakat. (4 db/adag)
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü