Magyaros karfiolleves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
A magyaros levesek mindíg nepszerűek. Van igény az allergénmentes elkészítésükre is. Az alaprecept megváltoztatásával mindenki számára megfelelő finom, forró levest főzhetönk! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Elkészítés
-
Leves elkészítése
A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel. Olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fűszerpaprikával pörköltalapot készítünk. Beletesszük a kockára vágott zöldségeket. Felengedjüka megfelelő mennyíségű vízzel. Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal. Hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt. A levest a zöldségek megpuhulásáig főzzük. -
Tálalás és tipp
A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell! Tálaláskor szórjuk meg a levest vágott zellerzölddel! Gazdagíthatjuk a levest tejföllel és más zöldségekkel is. Főzhetünk bele házi tarhonyát, csipetkét is. Ha olajjal készítjük el a levest akkor laktózmentes lesz! A zellert elhagyva és más zöldségek mennyiségét megnövelve egy újabb allergént hagyhatunk el!