Magyaros karfiolleves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
A magyaros levesek mindíg nepszerűek. Van igény az allergénmentes elkészítésükre is. Az alaprecept megváltoztatásával mindenki számára megfelelő finom, forró levest főzhetönk! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Magyaros karfiolleves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
−
+
€1055.8
Tálalás és tipp
karfiol**
/kg
0.25 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.17 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.12 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.12 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.1 kg
0%
zellerlevél**
/g
5.0 g
0%
fűszerpaprika**
/g
4.0 g
0%
víz
/l
2.5 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.04 l
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
15.0 g
0%
/
Tálalás és tipp
-
karfiol** 0.25 kg
-
sárgarépa 0.17 kg
-
petrezselyemgyökér 0.12 kg
-
zeller, gumó 0.12 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
zellerlevél** 5.0 g
-
fűszerpaprika** 4.0 g
-
víz 2.5 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
- Olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fűszerpaprikával pörköltalapot készítünk.
- Beletesszük a kockára vágott zöldségeket.
- Felengedjüka megfelelő mennyíségű vízzel.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
- Hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt.
- A levest a zöldségek megpuhulásáig főzzük.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell!
- Tálaláskor szórjuk meg a levest vágott zellerzölddel!
- Gazdagíthatjuk a levest tejföllel és más zöldségekkel is.
- Főzhetünk bele házi tarhonyát, csipetkét is.
- Ha olajjal készítjük el a levest akkor laktózmentes lesz!
- A zellert elhagyva és más zöldségek mennyiségét megnövelve egy újabb allergént hagyhatunk el!