Hozzávalók
Leves elkészítése
-
bab, fejtett (fagyasztott) 0.5 kg
-
sárgarépa 0.19 kg
-
petrezselyemgyökér 0.15 kg
-
zeller, gumó 0.14 kg
-
vöröshagyma 0.13 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
fokhagyma, hámozott** 0.02 kg
-
víz 3.0 l
Tálalás és tipp
-
zellerlevél** 7.0 g
-
só 2.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A fejtett babot a hűtőből kivéve kiolvasztjuk.
- A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
- Olajon lepirítjuk a finomra vöröshagymát, a fokhagymát majd a kockára vágott zöldségeket.
- Felengedjüka megfelelő mennyíségű vízzel, ízesítjük KNORR Gulyásleves alappal és sószegény KNORR Füstölt alapízzel, majd hozzáadjuk a babot.
- Mikor a bab is puha sűrítjük a levest kevés KNORR Ételsűrítővel és készre forraljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor tesszük a levesbe az enyhén sós vízben előírás szerint kifőzött KNORR Spatze német tájjelegű galuskát.
- Ne feledkezzünk meg a vágott zellerzölddel való szórásról sem!vágott zellerzölddel megszórva,forrón tálaljuk.
- Gazdagíthatjuk a levest tejföllel és más zöldségekkel is
- Ne használjunk külön fűszerpaprikát a főzéshez (csak akkor, ha még erőteljesebb piros színt szeretnénk), hiszen a KNORR Gulyásleves alap egyik fontos összetevője a fűszerpaprika.
- A galuskát főzés után leszűrve, átvághatjuk, hogy apróbb csipetke jellegű tésztát kapjunk.