Magyaros fejtett bableves (felnőtt)
Egy hagyományos leves. Egyszerűen, finoman elkészítve. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Magyaros fejtett bableves (felnőtt)
−
+
€340.52
Leves elkészítése
bab, fejtett (fagyasztott)
/kg
0.5 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.19 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.15 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.14 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.13 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.05 l
0%
fokhagyma, hámozott**
/kg
0.02 kg
0%
víz
/l
3.0 l
0%
KNORR Alapíz füstölt húsos ételekhez - Sószegény 1 kg
/g
6.0 g
0%
Tálalás és tipp
zellerlevél**
/g
7.0 g
0%
só
/g
2.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
bab, fejtett (fagyasztott) 0.5 kg
-
sárgarépa 0.19 kg
-
petrezselyemgyökér 0.15 kg
-
zeller, gumó 0.14 kg
-
vöröshagyma 0.13 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
fokhagyma, hámozott** 0.02 kg
-
víz 3.0 l
Tálalás és tipp
-
zellerlevél** 7.0 g
-
só 2.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A fejtett babot a hűtőből kivéve kiolvasztjuk.
- A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
- Olajon lepirítjuk a finomra vöröshagymát, a fokhagymát majd a kockára vágott zöldségeket.
- Felengedjüka megfelelő mennyíségű vízzel, ízesítjük KNORR Gulyásleves alappal és sószegény KNORR Füstölt alapízzel, majd hozzáadjuk a babot.
- Mikor a bab is puha sűrítjük a levest kevés KNORR Ételsűrítővel és készre forraljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor tesszük a levesbe az enyhén sós vízben előírás szerint kifőzött KNORR Spatze német tájjelegű galuskát.
- Ne feledkezzünk meg a vágott zellerzölddel való szórásról sem!vágott zellerzölddel megszórva,forrón tálaljuk.
- Gazdagíthatjuk a levest tejföllel és más zöldségekkel is
- Ne használjunk külön fűszerpaprikát a főzéshez (csak akkor, ha még erőteljesebb piros színt szeretnénk), hiszen a KNORR Gulyásleves alap egyik fontos összetevője a fűszerpaprika.
- A galuskát főzés után leszűrve, átvághatjuk, hogy apróbb csipetke jellegű tésztát kapjunk.