Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

Tálalás és tipp

  • zellerlevél** 7.0 g
  • 2.0 g
  • KNORR Német tájjelegű galuska - Spatzle 0.15 kg

Egy hagyományos leves. Egyszerűen, finoman elkészítve. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A fejtett babot a hűtőből kivéve kiolvasztjuk.
    • A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
    • Olajon lepirítjuk a finomra vöröshagymát, a fokhagymát majd a kockára vágott zöldségeket.
    • Felengedjüka megfelelő mennyíségű vízzel, ízesítjük KNORR Gulyásleves alappal és sószegény KNORR Füstölt alapízzel, majd hozzáadjuk a babot.
    • Mikor a bab is puha sűrítjük a levest kevés KNORR Ételsűrítővel és készre forraljuk.
    • A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.

  2. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor tesszük a levesbe az enyhén sós vízben előírás szerint kifőzött KNORR Spatze német tájjelegű galuskát.
    •  Ne feledkezzünk meg a vágott zellerzölddel való szórásról sem!vágott zellerzölddel megszórva,forrón tálaljuk.
    • Gazdagíthatjuk a levest tejföllel és más zöldségekkel is
    • Ne használjunk külön fűszerpaprikát a főzéshez (csak akkor, ha még erőteljesebb piros színt szeretnénk), hiszen a KNORR Gulyásleves alap egyik fontos összetevője a fűszerpaprika.
    • A galuskát főzés után leszűrve, átvághatjuk, hogy apróbb csipetke jellegű tésztát kapjunk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü