Hozzávalók
Leves elkészítése
-
burgonya** 1.07 kg
-
tarhonya** 0.1 kg
-
vöröshagyma 0.04 kg
-
napraforgóolaj** 0.04 l
-
fűszerpaprika** 5.0 g
-
víz 2.5 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 6.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A tarhonyát a felhevített napraforgó olajon majdnem aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Rövid együtt pirítás után megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük majd felöntjük kevés vízzel.
- Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát és annyi vizet hozzáadva, hogy ellepje tovább főzzük.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
- A levest felöntjük a megfelelő mennyíségűre és addig főzzük amig a burgonya megpuhul.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
- A levesbe főzhatünk más zöldségeket, húst is.
- A teltebb íz eléréshez használjunk sószegény KNORR Füstölt alapot.