Magyaros burgonyaleves csiperkével (felnőtt)
A fűszerpaprika a magyar konyha szerves része. A heti menükben is rendszeresen megjelennek a paprikás ételek. A csipetnyi rozmaring pedig különlegesen finommá teszi ezt a levest. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Magyaros burgonyaleves csiperkével (felnőtt)
−
+
€8.0
Leves elkészítése
burgonya**
/kg
0.55 kg
0%
gomba, csiperke**
/kg
0.2 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.18 kg
0%
búzaliszt (főző, rétes)
/kg
0.03 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.06 l
0%
vöröshagyma
/kg
0.08 kg
0%
fűszerpaprika**
/g
6.0 g
0%
víz
/l
3.0 l
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
24.0 g
0%
KNORR Morzsolt rozmaring 130 g
/g
1.5 g
0%
Tálalás és tipp
zellerlevél**
/kg
0.02 kg
0%
/
Leves elkészítése
-
burgonya** 0.55 kg
-
gomba, csiperke** 0.2 kg
-
zeller, gumó 0.18 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.03 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
vöröshagyma 0.08 kg
-
fűszerpaprika** 6.0 g
-
víz 3.0 l
-
KNORR Morzsolt rozmaring 130 g 1.5 g
Tálalás és tipp
-
zellerlevél** 0.02 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és kevés vízzel felengedjük.
- Visszaforraljuk majd megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a leveshez szükséges mennyíségű vízzel.
- Felforraljuk, ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal és KNORR Morzsolt Rozmaringgal.
- Beletesszük a kockára vágott burgonyát, zellert és a darabolt csiperkét.
- Készre főzzük a levest.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- A levest forró tálaljuk tetejét megszórva vágott zellerzölddel.
- Dústhatjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel is.
- A levest elkészíthetjük húsos ragulevesnek is.