A fűszerpaprika a magyar konyha szerves része. A heti menükben is rendszeresen megjelennek a paprikás ételek. A csipetnyi rozmaring pedig különlegesen finommá teszi ezt a levest. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Leves elkészítése
-
burgonya** 0.4 kg
-
gomba, csiperke** 0.15 kg
-
zeller, gumó 0.13 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.02 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
vöröshagyma 0.05 kg
-
fűszerpaprika** 4.0 g
-
víz 2.5 l
Tálalás és tipp
-
zellerlevél** 0.01 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és kevés vízzel felengedjük.
- Visszaforraljuk majd megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a leveshez szükséges mennyíségű vízzel.
- Felforraljuk, ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal és KNORR Morzsolt Rozmaringgal.
- Beletesszük a kockára vágott burgonyát, zellert és a darabolt csiperkét.
- Készre főzzük a levest.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- A levest forró tálaljuk tetejét megszórva vágott zellerzölddel.
- Dústhatjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel is.
- A levest elkészíthetjük húsos ragulevesnek is.