Lilakáposzta krémleves levesgyönggyel (7-10 éves korcsoport)
Egy védéki étteremben találkoztam előszőr ezzel a levesvariációval. Szinte kiáabált azért a leves, hogy a közétkeztetésben is helyet kapjon. Szokatlan színvilág, kíváló ízhatás. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Lilakáposzta krémleves levesgyönggyel (7-10 éves korcsoport)
−
+
€100.0
Leves elkészítése
káposzta, lila
/kg
0.8 kg
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.1 l
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.1 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.1 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.05 l
0%
kristálycukor**
/kg
0.02 kg
0%
víz
/l
2.5 l
0%
KNORR Őrölt kömény 220 g
/g
3.0 g
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
15.0 g
0%
Tálalás és tipp
/
Leves elkészítése
-
káposzta, lila 0.8 kg
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.1 l
-
petrezselyemgyökér 0.1 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
kristálycukor** 0.02 kg
-
víz 2.5 l
-
KNORR Őrölt kömény 220 g 3.0 g
Tálalás és tipp
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A káposztát és a gyökeret vékonyra gyaluljuk vagy reszeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk.
- Forró olajon enyhén karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a hagymát és kissé megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a káposztát és a zellert és együtt pirítjuk.
- Fűszerezzük a piruló zöldségeket KNORR Őrölt köménnyel.
- Mikor a káposzta kezd levet engedni felöntjük vízzel és addig főzzük amíg megpuhulnak az összetevők.
- Botmixerrel simára turmixoljuk a zöldségeket majd felöntjük a megfelelő mennyíségű vízzel.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal a forrásnak induló levest.
- Kevés vízzel elkeverjük a KNORR MAIZENA Kukoricakeményítőt, besűrítjük vele a levest amit dúsítunk főzőkrémmel.
- Tálalás előtt alaposan kiforraljuk a levest.
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk KNORR Levesgyönggyel
- Betétként adhatunk hozzás KNORR Zsemlekockákat is.
- Az elkészítésnél használhatunk kevés ecetet is, de ügyeljünk arra, hogy ne ütközzön ki túlságosan az íze.