Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

Tálalás és tipp


Egy védéki étteremben találkoztam előszőr ezzel a levesvariációval. Szinte kiáabált azért a leves, hogy a közétkeztetésben is helyet kapjon. Szokatlan színvilág, kíváló ízhatás. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A káposztát és a gyökeret vékonyra gyaluljuk vagy reszeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk.
    • Forró olajon enyhén karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a hagymát és kissé megpirítjuk.
    • Hozzáadjuk a káposztát és a zellert és együtt pirítjuk.
    • Fűszerezzük a piruló zöldségeket KNORR Őrölt köménnyel.
    • Mikor a káposzta kezd levet engedni felöntjük vízzel és addig főzzük amíg megpuhulnak az összetevők.
    • Botmixerrel simára turmixoljuk a zöldségeket majd felöntjük a megfelelő mennyíségű vízzel.
    • Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal a forrásnak induló levest.
    • Kevés vízzel elkeverjük a KNORR MAIZENA Kukoricakeményítőt, besűrítjük vele a levest amit dúsítunk főzőkrémmel.
    • Tálalás előtt alaposan kiforraljuk a levest.
  2. Tálalás és tipp

    • A levest forrón tálaljuk KNORR Levesgyönggyel
    • Betétként adhatunk hozzás KNORR Zsemlekockákat is.
    • Az elkészítésnél használhatunk kevés ecetet is, de ügyeljünk arra, hogy ne ütközzön ki túlságosan az íze.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü