Libamáj torta, füstölt kacsamellel és chili jam-el
Egy fantasztikus alapanyag találkozása az édes Chilivel nem hagyományos formában. Bennó László

Hozzávalók
Libamáj torta, füstölt kacsamellel és chili jam-el
−
+
€0.0
Tészta készítés
búzaliszt (főző, rétes)
/g
250.0 g
0%
vaj*
/g
150.0 g
0%
tojás, (50 g/db, A osztály)*
/darab
1.0 darab
0%
Libamáj elkészítése.
kacsamell *
/g
200.0 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.3 l
0%
libamáj*
/g
500.0 g
0%
méz**
/g
50.0 g
0%
Tálalás.
vegyes saláták**
/g
125.0 g
0%
kaliforniai paprika, szines**
/g
100.0 g
0%
cukkini**
/g
142.9 g
0%
/
Tészta készítés
-
búzaliszt (főző, rétes) 250.0 g
-
vaj* 150.0 g
-
tojás, (50 g/db, A osztály)* 1.0 darab
Libamáj elkészítése.
-
kacsamell * 200.0 g
-
tejszín 30 % 0.3 l
-
libamáj* 500.0 g
-
méz** 50.0 g
Tálalás.
-
vegyes saláták** 125.0 g
-
kaliforniai paprika, szines** 100.0 g
-
cukkini** 142.9 g
Elkészítés
-
Tészta készítés
Első lépésben az elkészített vajas tésztánkat kinyújtjuk és 180°C-os sütőben ropogósra sütjük.
-
Libamáj elkészítése.
Libamájat előkészítjük, majd sous-vide zacskóba tesszük és sous-vide kádban elkészítjük. A kész libamájból pástétomot készítünk.
Az elkészült tésztára, egyenletes vastagságban rákenjük a libamáj pástétomot.
Tetejére tesszük a szeletelt almaforgácson füstölt kacsamell szeleteket. -
Tálalás.
Apró kockákra vágott színes paprikát a cukkínivel, a Chili-paradicsommal összekeverjük és a salátákkal tálaljuk.