Libamáj torta, füstölt kacsamellel és chili jam-el
Egy fantasztikus alapanyag találkozása az édes Chilivel nem hagyományos formában. Bennó László

Hozzávalók
Tészta készítés
-
búzaliszt (főző, rétes)** 250 g
-
vaj* 150 g
-
tojás, (50 g/db, A osztály)* 1 darab
Libamáj elkészítése.
-
kacsamell * 200 g
-
libamáj* 500 g
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.2 l
-
méz** 50 g
Tálalás.
-
vegyes saláták** 125 g
-
kaliforniai paprika, szines** 100 g
-
cukkini** 142.9 g
Elkészítés
-
Tészta készítés
Első lépésben az elkészített vajas tésztánkat kinyújtjuk és 180°C-os sütőben ropogósra sütjük. A megsült tészta felső részét bekenjük egy kevés KNORR Thai Chili jam-el. -
Libamáj elkészítése.
Libamájat előkészítjük, majd sous-vide zacskóba tesszük és sous-vide kádban elkészítjük. A kész libamájból pástétomot készítünk. Az elkészült tésztára, egyenletes vastagságban rákenjük a libamáj pástétomot. Tetejére tesszük a szeletelt almaforgácson füstölt kacsamell szeleteket. -
Tálalás.
Apró kockákra vágott színes paprikákkal, cukkínivel és salátákkal tálaljuk.