Liba Consomme erdei gombás zeller flannal
Őszi, téli étkezések alkalmával előszeretettel fogyasztunk forró erőlevest. Ennek ékes bizonyítéka ez a liba erőleves is amit érdekesebbé tehetünk egy nem szokványos levesbetéttel.

Hozzávalók
Liba Consomme erdei gombás zeller flannal
−
+
€55.6
Leves elkészítése
KNORR Folyékony Koncentrált Szárnyas Alap 1L
/g
60.0 g
0%
liba, comb*
/g
500.0 g
0%
vöröshagyma
/g
55.6 g
0%
petrezselyemzöld
/g
55.6 g
0%
gomba, csiperke**
/g
100.0 g
0%
vegyes zöldség*
/g
800.0 g
0%
Flan készítése
KNORR Zellerkrémleves hozzáadott só nélkül 2 kg
/g
50.0 g
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.25 l
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
3.0 darab
0%
vegyes gomba, fagyasztott*
/g
100.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
liba, comb* 500.0 g
-
vöröshagyma 55.6 g
-
petrezselyemzöld 55.6 g
-
gomba, csiperke** 100.0 g
-
vegyes zöldség* 800.0 g
Flan készítése
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
-
tojás (extra osztályú) 3.0 darab
-
vegyes gomba, fagyasztott* 100.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A megtisztított és jól megmosott libát hideg vízben tesszük fel főni.
- Ha felforrt, habját leszedjük és bezöldségeljük, hozzáadjuk a KNORR Prémium Folyékony Szárnyas Alapot.
- Ha a hús puha, óvatosan kiszemeljük a levesből.
- A levest hagyjuk leülepedni, majd finom szűrő ruhán leszűrjük.
- Ha szükséges KNORR Prémium Folyékony Szárnyas Alappal utánízesítjük.
-
Flan készítése
- A tojássárgáját elkeverjük a RAMA Cremefine Profi Főzőkrémmel
- Hozzáadjuk a KNORR Zellerkrémlevest és a hőkezelt darabolt gombát.
- Sózzuk, borsozzuk és formákba töltjük.
- Sütőben kigőzöljük.
-
Tálalás.
- A levesben főtt zöldségeket daraboljuk, a húst szálaira szedjük a belsősőgeket apró kockára vágjuk.
- A tányérba tesszük az elkészült flant és rámerjük a forró levest