Lencseleves parajjal és pirított hagymával (felnőtt, allergénmentes alappal)
A spenót és a lencse nem minden fogyasztó kedvence. E két kiváló alapanyag párosításának ötletéből született meg ez a leves. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Leves elkészítése
-
lencse** 0.35 kg
-
spenót, leveles, fagyasztott** 0.35 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.25 kg
-
vöröshagyma 0.25 kg
-
napraforgóolaj** 0.09 l
-
víz** 3 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A lencsét megmossuk és lehetőség szerint előző nap beáztatjuk. .
- A beáztatott lencsét vízben feltesszük főni.
- A főzővizet ízesítjük az allergénmentes KNORR Marhahúsleves alap felével.
- A kiolvasztott spenótleveleket kecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk, csakúgy mint a piros kaliforniai paprikákat.
- A zöldségeket lepirítjuk az olaj felén.
- Amikor a lencse puha hozzáadjuk a pirított zöldségeket.
- Beállítjuk a leves megfelelő vízmennyiségét és a maradék allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappal ízesítve készre főzzük.
- A vöröshagymákat félfőre vágjuk és a maradék olajon pirosra pirítjuk..
-
Tálalás és tipp
- A pirított hagymacsíkokat tálaláskor tesszük a leves tetejére.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A levest elkészíthetjük más száraz hüvelyessel is.