Lencseleves parajjal és pirított hagymával (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
A spenót és a lencse nem minden fogyasztó kedvence. E két kiváló alapanyag párosításának ötletéből született meg ez a leves. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Lencseleves parajjal és pirított hagymával (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
−
+
€20.0
Leves elkészítése
lencse**
/kg
0.3 kg
0%
spenót, leveles, fagyasztott**
/kg
0.3 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.2 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.2 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.08 l
0%
víz
/l
2.5 l
0%
KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg
/g
16.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
lencse** 0.3 kg
-
spenót, leveles, fagyasztott** 0.3 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.2 kg
-
napraforgóolaj** 0.08 l
-
víz 2.5 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A lencsét megmossuk és lehetőség szerint előző nap beáztatjuk. .
- A beáztatott lencsét vízben feltesszük főni.
- A főzővizet ízesítjük az allergénmentes KNORR Marhahúsleves alap felével.
- A kiolvasztott spenótleveleket kecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk, csakúgy mint a piros kaliforniai paprikákat.
- A zöldségeket lepirítjuk az olaj felén.
- Amikor a lencse puha hozzáadjuk a pirított zöldségeket.
- Beállítjuk a leves megfelelő vízmennyiségét és a maradék allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappal ízesítve készre főzzük.
- A vöröshagymákat félfőre vágjuk és a maradék olajon pirosra pirítjuk..
-
Tálalás és tipp
- A pirított hagymacsíkokat tálaláskor tesszük a leves tetejére.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A levest elkészíthetjük más száraz hüvelyessel is.