Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

  • lencse** 0.3 kg
  • spenót, leveles, fagyasztott** 0.3 kg
  • kaliforniai paprika, szines** 0.2 kg
  • vöröshagyma 0.2 kg
  • napraforgóolaj** 0.08 l
  • víz 2.5 l
  • KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg 16.0 g

A spenót és a lencse nem minden fogyasztó kedvence. E két kiváló alapanyag párosításának ötletéből született meg ez a leves. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje. 

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A lencsét megmossuk és lehetőség szerint előző nap beáztatjuk. .
    • A beáztatott lencsét vízben feltesszük főni.
    • A főzővizet ízesítjük az allergénmentes KNORR Marhahúsleves alap felével.
    • A kiolvasztott spenótleveleket kecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk, csakúgy mint a piros kaliforniai paprikákat.
    • A zöldségeket lepirítjuk az olaj felén.
    • Amikor a lencse puha hozzáadjuk a pirított zöldségeket.
    • Beállítjuk a leves megfelelő vízmennyiségét és a maradék allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappal ízesítve készre főzzük.
    • A vöröshagymákat félfőre vágjuk és a maradék olajon pirosra pirítjuk..
  2. Tálalás és tipp

    • A pirított hagymacsíkokat tálaláskor tesszük a leves tetejére.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
    • A levest elkészíthetjük más száraz hüvelyessel is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü