Lazac Teriyaki
Utazásaim során több alkalommal is megkóstolhattam a távol-kelet kiváló vogásait.Elárulhatom hogy ez az egyik kedvenc ételem, a zöldségek frissessége és a Teriyaki és a lazac összhangjának köszönhetően. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Hal előkészítése és elkészítése.
-
lazacfilé* 1200 g
Pirított zöldség elkészítése.
-
chili paprika, friss* 106.4 g
-
kaliforniai paprika, szines** 150 g
-
újhagyma** 117.6 g
-
vöröshagyma 166.7 g
-
sárgarépa** 100 g
Elkészítés
-
Hal előkészítése és elkészítése.
Pácoljuk be a halat (minimum 30 percre) a Teriyaki szósszal úgy hogy bőrével lefelé legyen. Kevés zsiradékon bőrével lefelé süssük ropogósra majd fordítsuk meg. A szósszal locsolgatva fejezzük be a sütést. -
Pirított zöldség elkészítése.
A hal serpenyőjében pirítsuk meg a darabolt zöldségeket ögyelve arra hogy mindíg elég mártás legyen rajta és fényes legyen. -
Tálalás.
A pirított roppanós zöldségekre tálaljuk a halat. Külön kis edényben kínáljunk mellé a Teriyaki szószból.