Lazac mikádó
Egy tradicionális Japán alapanyagot dolgoztam át európai formába. Schmiedt Patrik

Hozzávalók
Lazac mikádó
−
+
€41.8
Lazac előkészítése, elkészítés.
lazacfilé*
/g
1500.0 g
0%
Világos Miso paszta
/g
30.0 g
0%
méz**
/g
40.0 g
0%
gyömbér**
/g
25.0 g
0%
olivaolaj
/l
0.1 l
0%
Knorr Folyékony ízesítő füstölt cukorral és sült vöröshagymával 400 ml
/g
30.0 g
0%
Sárgadinny mikádó.
sárgadinnye*
/g
1111.1 g
0%
Füstös rizspapír.
rizs**
/g
100.0 g
0%
víz
/l
0.5 l
0%
Knorr Folyékony ízesítő füstölt cukorral és sült vöröshagymával 400 ml
/g
30.0 g
0%
só
/g
20.0 g
0%
Rizsgolyó.
Sushi rizs
/g
200.0 g
0%
Kókusztejpor**
/kg
100.0 kg
0%
víz
/l
0.17 l
0%
Szifonos miso hab.
Világos Miso paszta
/g
60.0 g
0%
tojás, (50 g/db, A osztály)*
/darab
2.0 darab
0%
tojássárgája (17 g / db)*
/darab
1.0 darab
0%
vaj*
/g
250.0 g
0%
/
Lazac előkészítése, elkészítés.
-
lazacfilé* 1500.0 g
-
Világos Miso paszta 30.0 g
-
méz** 40.0 g
-
gyömbér** 25.0 g
-
olivaolaj 0.1 l
Sárgadinny mikádó.
-
sárgadinnye* 1111.1 g
Füstös rizspapír.
-
rizs** 100.0 g
-
víz 0.5 l
-
só 20.0 g
Rizsgolyó.
-
Sushi rizs 200.0 g
-
Kókusztejpor** 100.0 kg
-
víz 0.17 l
Szifonos miso hab.
-
Világos Miso paszta 60.0 g
-
tojás, (50 g/db, A osztály)* 2.0 darab
-
tojássárgája (17 g / db)* 1.0 darab
-
vaj* 250.0 g
Elkészítés
-
Lazac előkészítése, elkészítés.
Lazacfiléket lekenjük a bekevert marináddal és 40percet pácoljuk.
A bőrős felét színre sütjük majd sütőben készre sütjük. -
Sárgadinny mikádó.
A dinnyétmegtisztítjuk,cikkezük és szívószállal mikádókat szúrunk.
Tálalásnál Sunshine-chilivel marináljuk. -
Füstös rizspapír.
Rizst vízzel péppé főzzük (felesleges vizet ha van leöntjük)
thermomixben pürésítjük, Folyékony Füst ízesítővel ízesítjük.
Silpat laprakenve szárítjuk, majd forró olajban kisütjük. -
Rizsgolyó.
Sushi rizst addig mossuk míg a víz áttetsző nem lesz.
Hozzá adjuk a folyadékokat és a Kókusztejport,lassan elfőzzük a levét majd letakarva kihűtjük.
Hidegen hozzá keverjük a mirint gombócokat formázunk. -
Szifonos miso hab.
Hozzávalókat a langyos vajjal elturmixszoljuk,átszűrjük és szifonba töltjük.
2 patronnal 57°C-os vizben melegen tartjuk.