Menu

Hozzávalók

+

Oldalas elkészítése

Zellerkrém elkészítése


A zeller mint köret és mint krém, kifejezetten izgalmas egy sült hússal vagy grillezett étellel.

...

Elkészítés

  1. Oldalas elkészítése

    • Az előkészített, darabolt sertés oldalast pácoljuk be a fűszerkeverékkel és a zsírral.
    • 150°C fokos sütőben lassan, kíméletesen süssük készre.
    • Ha szükséges külön készítsünk pecsenye szaftot hozzá.
  2. Zellerkrém elkészítése

    • Vajon megpároljuk a szeletelt zellert, ízesítjük a füst ízzel és durva borssal fűszerezzük.
    • Thermomixben  krémesítjük, ha szükséges tejszínt adunk hozzá.
  3. Tálalás

    • A darabolt oldalast a szaftjával meglocsolva forrón tálaljuk.
    • A zellerkrémet sült pórécsíkokkal dekoráljuk és zeller levél  olajjal meglocsoljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü