Kukoricás pulykaragu tésztával (felnőtt)
A raguk, a tokányok kiváló lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy egy ételben sokféle összetevőt megjelenítsünk. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Ragu elkészítése
-
pulykacomb** 0.9 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.4 kg
-
kukorica** 0.4 kg
-
vöröshagyma 0.18 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
petrezselyemzöld** 15 g
-
só 13 g
-
víz** 0.9 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
Tészta elkészítése
Elkészítés
-
Ragu elkészítése
- A felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk.
- Rátesszük a daraboltpulykacombot és együtt pirítjuk a hagymával.
- Megsózzuk a só felével és kevés vizet aláöntvemajdnem puhára pároljuk a húst.
- Hozzáadjuk akukoricát és ahúsos zöldséges ragura öntjük a vízzel elkevert hozzáadott sót nerm tartalmazó KNORR Tokányalapot.
- Beletesszük a vágott paprikákat, összeforraljuk és ízesítjük a maradék sóval.
- Legvégül dúsítjuk RAMA Cremefine Profi növényi főzőkrémmel és belefőzzük a vágott petrezselyemzöldet.
-
Tészta elkészítése
- A KNORR Collezione Italiana Fusili-t az előírásnak megfelelően kifőzzük.
-
Tálalás és tipp
- A ragut forrón a kifőzütt tészta mellé tálaljuk.
- Elkészíthetjük az ételt más zöldségekkel is, pl.: gomba, kukorica, zöldbab stb....