Kukoricakrémleves csirkegaluskával és lenmaggal (7-10 éves korcsoport)
A krémlevesek mindig népszerűek. Gyuricza Ákos dietetikus receptjét átdolgozva egy új verzió született!

Hozzávalók
Kukoricakrémleves csirkegaluskával és lenmaggal (7-10 éves korcsoport)
−
+
€2.09
Leves elkészítése
csemegekukorica, fagyasztott**
/kg
1.0 kg
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.2 l
0%
napraforgóolaj**
/l
0.02 l
0%
kristálycukor**
/g
5.0 g
0%
víz
/l
2.5 l
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
15.0 g
0%
Szárnyas galuska elkészítése
csirkemell, darált
/kg
0.32 kg
0%
víz
/l
0.1 l
0%
só
/g
1.0 g
0%
Tálalás és tipp
lenmag**
/kg
0.03 kg
0%
/
Leves elkészítése
-
csemegekukorica, fagyasztott** 1.0 kg
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
-
napraforgóolaj** 0.02 l
-
kristálycukor** 5.0 g
-
víz 2.5 l
Szárnyas galuska elkészítése
-
csirkemell, darált 0.32 kg
-
víz 0.1 l
-
só 1.0 g
Tálalás és tipp
-
lenmag** 0.03 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A mirelit csemege kukoricát a felhevített olajonátfuttatjuk, majd a Knorr Zöldségleves alapból készített ízes főzőlével felengedjük a levesünket.
- Ízesítjük a cukorral és puhára főzzük a kukoricát.
- Ha megfőtt a kukorica, botmixerrel alaposan egyneműsítjük.
- KNORR Maizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével besűrítjük, ha szükséges kevés sóval, cukorral utóízesítjük, hogy enyhén édeskés és pikáns legyen az íze.
-
Szárnyas galuska elkészítése
- A darált csirkehúst összedolgozzuk a sószegény KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
- Az így kapott masszát rövid ideig pihentetjük.
- A galuskákat szaggatón átnyomva kifőzzük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal ízesített vízben.
-
Tálalás és tipp
- A megfőzött leves a kifőtt galuskával tálaljuk és megszórjuk lenmaggal.
- A főzés közben elpárolgott vizet pótolni kell. Ehhez felhasználhatjuk a galuska főzővizét.