Kucsmagombás-gesztenyés szarvasragu, sütőtök krémmel.
A szelídgesztenye méltán a téli időszak egyik kedvelt csemegéje. Ráadásul gyógyító hatásai, sem elhanyagolhatóak. Ízvilága édeskés, ezért kiválóan használható vadak mártásához vagy akár raguk vagy köretek kiegészítőjeként is. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Ragu készítés.
-
Szarvas lapocka 2000 g
-
kucsmagomba, fagyasztott* 200 g
-
Gesztenye 150 g
-
bor, vörös * 0.5 l
-
vöröshagyma 222.2 g
Tök krém.
-
sütőtök** 3000 g
Elkészítés
-
Ragu készítés.
- A finomra vágott vöröshagymát RAMA Culinesse Profin megpirítjuk.
- Rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a KNORR Provanszi fűszerpasztát.
- Folyamatosan zsírjára pirítjuk, vörösborral és vízzel felengedjük, és hozzáadjuk az egész gesztenyét.
- Amikor a hús megpuhult rátesszük a kucsmagombát,vízzel elkevert KNORR Demi-Glace mártással besűrítjük, jól kiforraljuk.
- Ha szükséges a folyadék mennyiséget pótoljuk.
-
Tök krém.
- A kockára vágott tisztított sütőtököt cukorral ízesített vízben puhára főzzük.
- Thermomixerben pürésítjük, KNORR Kukoricakeményítővel besűrítjük.
-
Tálalás.
- Tányérra tesszük a ragut, forró sütőtük krémmel és wasabi olajjal dekorálva tálaljuk.