Kókusztejjel készült házi madártej, fahéjas karamellben főzött aszalt gyümölcsökkel és tonkababos fehérjehabbal
Az egyik kedvenc desszeretem a madártej. Szeretem a hagyományos ízeket, de chefként a változatosságot is szem előtt kell tartanom, hogy új izgalmas ételekkel örvendeztethessem vendégeimet. Bennó László

Hozzávalók
Madártej elkészítése.
-
tej 1,5 %** 3 l
-
tojás (extra osztályú) 20 darab
-
vaníliás cukor** 50 g
-
fahéjrudak 50 g
Elkészítés
-
Madártej elkészítése.
Kókusztejporral felfőzzük a tejet, hozzáadjuk a cukor felével kikevert tojássárgáját és óvatosan kiforraljuk, majd jól lehűtjük. Karamellet készítünk, amibe egész fahéjat teszünk és az apró darabokra vágott aszalt gyümölcsöket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével, galuskákat készítünk és gőzpárolóban rövid idő alatt kigőzöljü. Tálaláskor mély tányérba öntjük a madártejet, ráhelyezzük a fehérjehabot és megcsorgatjuk az aszalt gyümölcsökkel teli karamellel.