+

Madártej elkészítése.

  • tej 1,5 %** 3.0 l
  • Kókusztejpor** 300.0 g
  • tojás (extra osztályú) 20.0 darab
  • CARTE d'OR Vanília ízű pudingpor - főzéssel 1,5 Kg 100.0 g
  • vaníliás cukor** 50.0 g
  • fahéjrudak 50.0 g
  1. Madártej elkészítése.

    Kókusztejporral felfőzzük a tejet, hozzáadjuk a cukor és a Vanília puding felével kikevert tojássárgáját és óvatosan kiforraljuk, majd jól lehűtjük.
    Karamellet készítünk, amibe egész fahéjat teszünk és az apró darabokra vágott aszalt gyümölcsöket.
    A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével, galuskákat készítünk és gőzpárolóban rövid idő alatt kigőzöljü.
    Tálaláskor mély tányérba öntjük a madártejet, ráhelyezzük a fehérjehabot és megcsorgatjuk az aszalt gyümölcsökkel teli karamellel.