Kókusztejjel készült házi madártej, fahéjas karamellben főzött aszalt gyümölcsökkel és tonkababos fehérjehabbal
Az egyik kedvenc desszeretem a madártej. Szeretem a hagyományos ízeket, de chefként a változatosságot is szem előtt kell tartanom, hogy új izgalmas ételekkel örvendeztethessem vendégeimet. Bennó László

Hozzávalók
Kókusztejjel készült házi madártej, fahéjas karamellben főzött aszalt gyümölcsökkel és tonkababos fehérjehabbal
−
+
€0.0
Madártej elkészítése.
-
tej 1,5 %** 3.0 l
-
Kókusztejpor** 300.0 g
-
tojás (extra osztályú) 20.0 darab
-
CARTE d'OR Vanília ízű pudingpor - főzéssel 1,5 Kg 100.0 g
-
vaníliás cukor** 50.0 g
-
fahéjrudak 50.0 g
Elkészítés
-
Madártej elkészítése.
Kókusztejporral felfőzzük a tejet, hozzáadjuk a cukor és a Vanília puding felével kikevert tojássárgáját és óvatosan kiforraljuk, majd jól lehűtjük.
Karamellet készítünk, amibe egész fahéjat teszünk és az apró darabokra vágott aszalt gyümölcsöket.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével, galuskákat készítünk és gőzpárolóban rövid idő alatt kigőzöljü.
Tálaláskor mély tányérba öntjük a madártejet, ráhelyezzük a fehérjehabot és megcsorgatjuk az aszalt gyümölcsökkel teli karamellel.
-
Unused/Remaining Ingredients