+

Madártej elkészítése.

  • tej 1,5 %** 3.0 l
  • KNORR Kókusztejpor** 300.0 g
  • tojás (extra osztályú) 20.0 darab
  • vaníliás cukor** 50.0 g
  • fahéjrudak 50.0 g
  1. Madártej elkészítése.

    Kókusztejporral felfőzzük a tejet, hozzáadjuk a cukor felével kikevert tojássárgáját és óvatosan kiforraljuk, majd jól lehűtjük.Karamellet készítünk, amibe egész fahéjat teszünk és az apró darabokra vágott aszalt gyümölcsöket.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével, galuskákat készítünk és gőzpárolóban rövid idő alatt kigőzöljü.Tálaláskor mély tányérba öntjük a madártejet, ráhelyezzük a fehérjehabot és megcsorgatjuk az aszalt gyümölcsökkel teli karamellel.