Kókusztejes fehércsokoládé krém
A sós mogyorókrém kiemeli a kókusz és a fehércsokoládé krémes ízét.

Hozzávalók
Mákos piskóta elkészítése.
-
mák* 60 g
-
kristálycukor** 120 g
-
tojás (extra osztályú) 3 darab
Krém elkészítése.
-
tej 1,5 %** 0.34 l
-
Fehércsokoládé 200 g
-
lime* 30 g
-
zselatin* 20 g
-
tejszín 30 % 0.3 l
Elkészítés
-
Mákos piskóta elkészítése.
A tojásokból, darált mákkal, cukorral, csipet sóval a szokásos módon piskótát készítünk. Szilikon lapra 20X25 cm-esre kenjük, majd sütjük. A sült lapból 6 cm-es korongokat szúrunk. A korongokat 6 cm átmérőjű 4-5 cm magas hengerforma aljába tesszük. -
Krém elkészítése.
3 dl tejből, cukorral, krémporral és a Kókusztejporralkrémet főzünk. Tűzről levéve belekeverjük a darabolt fehér csokoládét, majd kihűlésig kevergetjük habverővel. A kihűlt krémbe belekeverjük a lime reszelt héját, és levét. A zselatin lapokat feloldjuk a visszamaradt kókusztejben. A krémbe kíméletesen belekeverjük a tejszínhabot, majd a feloldott zselatint. A krémmel 1/3 részig megtöltjük a formákat, arra teszünk egy kávéskanálnyi sósmogyoró krémet, Majd befedjük kókuszkrémmel. Tetejét lesimítjuk, és hűtőben dermesztjük. Tálaláskor a formából kivágjuk, és tetszőleges gyümölcsökkel, gyümölcs öntettel, roppanós morzsával tálaljuk.