Kókusztejes fehércsokoládé krém
A sós mogyorókrém kiemeli a kókusz és a fehércsokoládé krémes ízét.

Hozzávalók
Kókusztejes fehércsokoládé krém
−
+
€0.0
Mákos piskóta elkészítése.
mák*
/g
60.0 g
0%
kristálycukor**
/g
120.0 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
3.0 darab
0%
Krém elkészítése.
tej 1,5 %**
/l
0.34 l
0%
KNORR Kókusztejpor**
/g
300.0 g
0%
Fehércsokoládé
/g
200.0 g
0%
lime*
/g
30.0 g
0%
zselatin*
/g
20.0 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.3 l
0%
/
Mákos piskóta elkészítése.
-
mák* 60.0 g
-
kristálycukor** 120.0 g
-
tojás (extra osztályú) 3.0 darab
Krém elkészítése.
-
tej 1,5 %** 0.34 l
-
KNORR Kókusztejpor** 300.0 g
-
Fehércsokoládé 200.0 g
-
lime* 30.0 g
-
zselatin* 20.0 g
-
tejszín 30 % 0.3 l
Elkészítés
-
Mákos piskóta elkészítése.
A tojásokból, darált mákkal, cukorral, csipet sóval a szokásos módon piskótát készítünk.
Szilikon lapra 20X25 cm-esre kenjük, majd sütjük.
A sült lapból 6 cm-es korongokat szúrunk.
A korongokat 6 cm átmérőjű 4-5 cm magas hengerforma aljába tesszük. -
Krém elkészítése.
3 dl tejből, cukorral, krémporral és a Kókusztejporralkrémet főzünk.
Tűzről levéve belekeverjük a darabolt fehér csokoládét, majd kihűlésig kevergetjük habverővel.
A kihűlt krémbe belekeverjük a lime reszelt héját, és levét.
A zselatin lapokat feloldjuk a visszamaradt kókusztejben.
A krémbe kíméletesen belekeverjük a tejszínhabot, majd a feloldott zselatint.
A krémmel 1/3 részig megtöltjük a formákat, arra teszünk egy kávéskanálnyi sósmogyoró krémet, Majd befedjük kókuszkrémmel. Tetejét lesimítjuk, és hűtőben dermesztjük.
Tálaláskor a formából kivágjuk, és tetszőleges gyümölcsökkel, gyümölcs öntettel, roppanós morzsával tálaljuk.