+

Mákos piskóta elkészítése.

  • mák* 60 g
  • kristálycukor** 120 g
  • tojás (extra osztályú) 3 darab

Krém elkészítése.

  1. Mákos piskóta elkészítése.

    A tojásokból, darált mákkal, cukorral, csipet sóval a szokásos módon piskótát készítünk. Szilikon lapra 20X25 cm-esre kenjük, majd sütjük. A sült lapból 6 cm-es korongokat szúrunk. A korongokat 6 cm átmérőjű 4-5 cm magas hengerforma aljába tesszük.
  2. Krém elkészítése.

    3 dl tejből, cukorral, krémporral és a Kókusztejporralkrémet főzünk. Tűzről levéve belekeverjük a darabolt fehér csokoládét, majd kihűlésig kevergetjük habverővel. A kihűlt krémbe belekeverjük a lime reszelt héját, és levét. A zselatin lapokat feloldjuk a visszamaradt kókusztejben. A krémbe kíméletesen belekeverjük a tejszínhabot, majd a feloldott zselatint. A krémmel 1/3 részig megtöltjük a formákat, arra teszünk egy kávéskanálnyi sósmogyoró krémet, Majd befedjük kókuszkrémmel. Tetejét lesimítjuk, és hűtőben dermesztjük. Tálaláskor a formából kivágjuk, és tetszőleges gyümölcsökkel, gyümölcs öntettel, roppanós morzsával tálaljuk.
+