+

Tészta készítés

  • porcukor* 150 g
  • búzaliszt (főző, rétes)** 450 g
  • RAMA 75 % zsirtartalmú margarin** 300 g

Pite elkészítése

  • körte (vilmos)* 1875 g
  • tojás (extra osztályú) 3 darab
  • őrölt fahéj* 1 g
  • barnacukor** 150 g
  • citrom db* 1 darab

Parfait elkészítése

  1. Tészta készítés

    • RAMA Margarinnal elmorzsoljuk a lisztel elkevert porcukrot, összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük.
  2. Pite elkészítése

    • A kész linzertésztával kibélelünk egy tetszőleges formát.
    • A megtisztított és szeletelt körtével körbe rakjuk a formát.
    • A tojások sárgáját kikeverjük barnacukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a RAMA Cremefine Profi Habkészítménnyel.
    • Beleöntjük a formába, a tetejére tésztát teszünk amit dekorálhatunk.
    • Fontos hogy egyenletesen szurkáljuk meg hogy a képződő gőz el tudjon távozni.
    • Középmeleg sütőben megsütjük.
  3. Parfait elkészítése

    • Hidegen elkeverjük a RAMA Cremefine Profi habkészítményt a joghurttal és a CARTE d'OR Vanília krémmel.
    • Három felé osszuk szét.
    • Egyet hagyjunk natúron, a másodikat keverjük össze a darált mákkal, a harmadikat a narancs levével. Tehetünk a narancsos verzióba apró kockára vágott kandírozott narancsot is.
    • Elegánsan rétegezzük poharakba és legalább két órára tegyük hűtőbe.
  4. Tálalás.

    • A kész pitéből vágjunk egy szeletet és helyezzük tányérra.
    • Adjunk mellé egy pohár parfait.
    • Dekoráljuk csipke-galagonya lekvárral, mákszemekkel.
+