Körtés pite, mákos-narancsos parfait
Ezzel az ötlettel szeretnénk megmutatni hogy egy pitét hogy tehetünk néhány kiegészítéssel ünnepivé.

Hozzávalók
Tészta készítés
-
porcukor* 150 g
-
búzaliszt (főző, rétes)** 450 g
-
margarin, 75 % zsirtartalmú 300 g
Pite elkészítése
-
körte (vilmos)* 1875 g
-
tojás (extra osztályú) 3 darab
-
őrölt fahéj* 1 g
-
barnacukor** 150 g
-
citrom db* 1 darab
Parfait elkészítése
-
joghurt, natúr** 0.25 l
-
rum* 0.02 l
-
mák* 80 g
-
narancs** 142.9 g
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.4 l
Elkészítés
-
Tészta készítés
- RAMA Margarinnal elmorzsoljuk a lisztel elkevert porcukrot, összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük.
-
Pite elkészítése
- A kész linzertésztával kibélelünk egy tetszőleges formát.
- A megtisztított és szeletelt körtével körbe rakjuk a formát.
- A tojások sárgáját kikeverjük barnacukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a RAMA Cremefine Profi Habkészítménnyel.
- Beleöntjük a formába, a tetejére tésztát teszünk amit dekorálhatunk.
- Fontos hogy egyenletesen szurkáljuk meg hogy a képződő gőz el tudjon távozni.
- Középmeleg sütőben megsütjük.
-
Parfait elkészítése
- Hidegen elkeverjük a RAMA Cremefine Profi habkészítményt a joghurttal és a CARTE d'OR Vanília krémmel.
- Három felé osszuk szét.
- Egyet hagyjunk natúron, a másodikat keverjük össze a darált mákkal, a harmadikat a narancs levével. Tehetünk a narancsos verzióba apró kockára vágott kandírozott narancsot is.
- Elegánsan rétegezzük poharakba és legalább két órára tegyük hűtőbe.
-
Tálalás.
- A kész pitéből vágjunk egy szeletet és helyezzük tányérra.
- Adjunk mellé egy pohár parfait.
- Dekoráljuk csipke-galagonya lekvárral, mákszemekkel.