Menu

Hozzávalók

+

Tészta készítés

  • porcukor* 150.0 g
  • vaj* 300.0 g
  • búzaliszt 450.0 g

Pite elkészítése

  • körte (vilmos)* 1875.0 g
  • tojás (extra osztályú) 3.0 darab
  • őrölt fahéj* 1.0 g
  • barnacukor** 150.0 g
  • citrom db* 1.0 darab

Parfait elkészítése

  • joghurt, natúr** 0.25 l
  • rum* 0.02 l
  • mák* 80.0 g
  • tejszín 35% 0.4 l
  • Carte D'Or Vaníliaízű pudingpor - főzéssel 1,5 kg 80.0 g
  • narancs** 142.9 g

Ezzel az ötlettel szeretnénk megmutatni hogy egy pitét hogy tehetünk néhány kiegészítéssel ünnepivé.

...

Elkészítés

  1. Tészta készítés

    • Vajjal elmorzsoljuk a lisztel elkevert porcukrot, összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük.
  2. Pite elkészítése

    • A kész linzer tésztával kibélelünk egy tetszőleges formát.
    • A megtisztított és szeletelt körtével körbe rakjuk a formát.
    • A tojások sárgáját kikeverjük barnacukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a RAMA Cremefine Profi Habkészítménnyel.
    • Beleöntjük a formába, a tetejére tésztát teszünk amit dekorálhatunk.
    • Fontos hogy egyenletesen szurkáljuk meg hogy a képződő gőz el tudjon távozni.
    • Középmeleg sütőben megsütjük.
  3. Parfait elkészítése

    • Tejjel és tejszínnel készítsünk vanília krémet.
    • Osszuk szét három felé.
    • Egyet hagyjunk natúron, a másodikat keverjük össze a darált mákkal, a harmadikat a narancs levével. Tehetünk a narancsos verzióba apró kockára vágott kandírozott narancsot is.
    • Elegánsan rétegezzük poharakba és legalább két órára tegyük hűtőbe.
  4. Tálalás.

    • A kész pitéből vágjunk egy szeletet és helyezzük tányérra.
    • Adjunk mellé egy pohár parfait.
    • Dekoráljuk csipke-galagonya lekvárral, mákszemekkel.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü