Hozzávalók
Tészta készítés
-
porcukor* 150.0 g
-
vaj* 300.0 g
-
búzaliszt (főző, rétes) 450.0 g
Pite elkészítése
-
körte (vilmos)* 1875.0 g
-
tojás (extra osztályú) 3.0 darab
-
őrölt fahéj* 1.0 g
-
barnacukor** 150.0 g
-
citrom db* 1.0 darab
Parfait elkészítése
-
joghurt, natúr** 0.25 l
-
rum* 0.02 l
-
mák* 80.0 g
-
tejszín 35% 0.4 l
-
narancs** 142.9 g
Elkészítés
-
Tészta készítés
- Vajjal elmorzsoljuk a lisztel elkevert porcukrot, összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük.
-
Pite elkészítése
- A kész linzer tésztával kibélelünk egy tetszőleges formát.
- A megtisztított és szeletelt körtével körbe rakjuk a formát.
- A tojások sárgáját kikeverjük barnacukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a RAMA Cremefine Profi Habkészítménnyel.
- Beleöntjük a formába, a tetejére tésztát teszünk amit dekorálhatunk.
- Fontos hogy egyenletesen szurkáljuk meg hogy a képződő gőz el tudjon távozni.
- Középmeleg sütőben megsütjük.
-
Parfait elkészítése
- Tejjel és tejszínnel készítsünk vanília krémet.
- Osszuk szét három felé.
- Egyet hagyjunk natúron, a másodikat keverjük össze a darált mákkal, a harmadikat a narancs levével. Tehetünk a narancsos verzióba apró kockára vágott kandírozott narancsot is.
- Elegánsan rétegezzük poharakba és legalább két órára tegyük hűtőbe.
-
Tálalás.
- A kész pitéből vágjunk egy szeletet és helyezzük tányérra.
- Adjunk mellé egy pohár parfait.
- Dekoráljuk csipke-galagonya lekvárral, mákszemekkel.