Menu

Hozzávalók

+

Piskóta készítése

  • kristálycukor** 60.0 g
  • tojássárgája* 60.0 g
  • napraforgóolaj** 10.0 g
  • búzaliszt 75.0 g
  • tojásfehérje (1db/38g)** 90.0 g

Krém készítése

  • tej, 2,8%** 600.0 g
  • Vanília kivonat 2.0 g
  • Carte d'Or Professional Sárgakrém alap 180.0 g

Betöltés, tálalás

  • Körtebefőtt 1200.0 g
  • Leveles tészta* 500.0 g

A recept 30cmx40cm-es vajastésztával készült.

...

Elkészítés

  1. Piskóta készítése

    • A fehérjét a cukorral habbá verem, a sárgáját az olajjal elkeverem majd a felvert fehérjét belekeverem a liszttel. 
    • Kikenem 4 mm vastag lapnak és 180°C-on megsütőm.
  2. Krém készítése

    • Az alapanyagokat kikeverem egy gép segítségével és habzsákba rakom.
  3. Betöltés, tálalás

    • A vajas tésztát 30x 10 cm csíkokat vágok, a közepére 6 cm piskótát rakok, és a tetejére rányomom a sárgakrémet. 
    • Ráteszem a  körtét helyezek és a tészta széleit megkenem tojással. 180°C-on aranybarnára sütöm. 
    • Szeletelem, tálalom, külön vanília mártást kínálok.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü