Hozzávalók

+

Leves elkészítése

  • sertéscomb 0.5 kg
  • bab, száraz** 0.25 kg
  • kelkáposzta** 0.2 kg
  • sárgarépa 0.17 kg
  • vöröshagyma 0.1 kg
  • napraforgóolaj** 0.04 l
  • fokhagyma, hámozott** 0.01 kg
  • 2.0 g
  • víz 2.5 l
  • KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.12 kg
  • KNORR Alapíz füstölt húsos ételekhez - Sószegény 1 kg 4.0 g

A hagyományos bablevest különlegessé teszi a belefőzött kelkáposzta. Így könnyebben elfogadják a legkritikusabb fogyasztók: a gyerekek. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A szárazbabot előző nap áztassuk be.
    • A sertéshúst mossuk meg és vágjuk kockára.
    • A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
    • Olajon lepirítjuk a finomra vöröshagymát, a fokhagymát majd a kockára vágott sertéshúst.
    • Megsózzuk és többször visszapirítva, kevés vizet alá-alá öntve félig megfőzzük.
    • Hozzáadjuk a beáztatott babot, felengedjük a szükséges mennyíségű vízzel és tovább főzzük a levest.
    • Ezután hozzáadjuk a zöldségeket.
    • Ízesítjük hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal és a sószegény KNORR Füstölt alapízzel.
    • A levest készrefőzzük és forrón tálaljuk.
  2. Tálalás és tipp

    • A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
    • Gazdagíthatjuk a levest tejföllel és más zöldségekkel is.
    • Főzhetünk bele házi tarhonyát, csipetkét is.
    • Ne használjunk külön fűszerpaprikát a főzéshez, hiszen a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap egyik fontos összetevője a fűszerpaprika.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü