Hozzávalók
Leves elkészítése
-
sertéscomb 0.5 kg
-
bab, száraz** 0.25 kg
-
kelkáposzta** 0.2 kg
-
sárgarépa 0.17 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
napraforgóolaj** 0.04 l
-
fokhagyma, hámozott** 0.01 kg
-
só 2.0 g
-
víz 2.5 l
-
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.12 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A szárazbabot előző nap áztassuk be.
- A sertéshúst mossuk meg és vágjuk kockára.
- A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
- Olajon lepirítjuk a finomra vöröshagymát, a fokhagymát majd a kockára vágott sertéshúst.
- Megsózzuk és többször visszapirítva, kevés vizet alá-alá öntve félig megfőzzük.
- Hozzáadjuk a beáztatott babot, felengedjük a szükséges mennyíségű vízzel és tovább főzzük a levest.
- Ezután hozzáadjuk a zöldségeket.
- Ízesítjük hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal és a sószegény KNORR Füstölt alapízzel.
- A levest készrefőzzük és forrón tálaljuk.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
- Gazdagíthatjuk a levest tejföllel és más zöldségekkel is.
- Főzhetünk bele házi tarhonyát, csipetkét is.
- Ne használjunk külön fűszerpaprikát a főzéshez, hiszen a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap egyik fontos összetevője a fűszerpaprika.