Kelkáposztaleves zöldségekkel (felnőtt, allergénmentes alappal)
Friss, szines leves. Nemcsak a tekintetnek vonzó, hanem ízvilágával a napi menük kedvenc étele lehet! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Kelkáposztaleves zöldségekkel (felnőtt, allergénmentes alappal)
−
+
€253.0
Leves elkészítése
kelkáposzta**
/kg
0.5 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.23 kg
0%
zöldbab**
/kg
0.18 kg
0%
póréhagyma**
/kg
0.1 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.1 kg
0%
víz
/l
3.0 l
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
23.0 g
0%
LIGA Csökkentett zsírtartalmú margarin, zsírtartalom: 60 %
/kg
0.08 kg
0%
/
Leves elkészítése
-
kelkáposzta** 0.5 kg
-
sárgarépa 0.23 kg
-
zöldbab** 0.18 kg
-
póréhagyma** 0.1 kg
-
petrezselyemgyökér 0.1 kg
-
víz 3.0 l
-
LIGA Csökkentett zsírtartalmú margarin, zsírtartalom: 60 % 0.08 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- Felhevített LIGA margarinon lepirítjuk a darabolt póréhagymát.
- Hozzáadjuk adarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zöldbabot.
- Felöntjük a megfelelő mennyíségű vízzel.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
- A levest felforraljuk, hozzáadjuk a szintén darabolt kelkáposztát és addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak, de nem főnek szét.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- A fűszerezéséhez használhatunk KNORR Primerbákat (Bazsalikomos vagy kerti fűszeres) is.
- Más idény jellegű zöldségek használata még finomabbá teheti a levest.
- Az elkészített étel az összetevők alapján nem tartalmaz glutént és laktózt.