Kelkáposztaleves zöldségekkel (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
Friss, szines leves. Nemcsak a tekintetnek vonzó, hanem ízvilágával a napi menük kedvenc étele lehet! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Leves elkészítése
-
kelkáposzta** 0.4 kg
-
sárgarépa** 0.18 kg
-
zöldbab** 0.14 kg
-
póréhagyma** 0.09 kg
-
petrezselyemgyökér** 0.08 kg
-
víz** 2.5 l
-
LIGA Csökkentett zsírtartalmú margarin, zsírtartalom: 60 % 0.05 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- Felhevített LIGA margarinon lepirítjuk a darabolt póréhagymát.
- Hozzáadjuk adarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zöldbabot.
- Felöntjük a megfelelő mennyíségű vízzel.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
- A levest felforraljuk, hozzáadjuk a szintén darabolt kelkáposztát és addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak, de nem főnek szét.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
-
Tálalás és tipp
- A fűszerezéséhez használhatunk KNORR Primerbákat (Bazsalikomos vagy kerti fűszeres) is.
- Más idény jellegű zöldségek használata még finomabbá teheti a levest.
- Az elkészített étel az összetevők alapján nem tartalmaz glutént és laktózt.