A fogyasztók véleménye megoszlik a kelkáposztáról. Sokan szeretik, de talán többen vannak azok akik nem. Ez a húsgombócos levesvariáció azokat is meggyőzheti akik nem a kelkáposzta feltétel nélküli kedvelői. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Húsgombóc elkészítése
-
pulykacomb, darált** 0.37 kg
-
víz 0.15 l
-
só 5.0 g
Leves elkészítése
-
kelkáposzta** 0.4 kg
-
sárgarépa 0.25 kg
-
zeller, gumó 0.25 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
víz 3.0 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.03 kg
Elkészítés
-
Húsgombóc elkészítése
- A darált húst összedolgozzuk a sószegény KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
- Nagyobbacska gombócokat formázunk belőle.
- A gombócokat megfőzzük KNORR Gulyásleves alappal ízesített vízben.
-
Leves elkészítése
- Felhevített olajon lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a többi darabolt zöldséget.
- Amikor a húsgombócok már félig puhák az ízesített főzőlében, a lepirított zöldségeket is beletesszük a levesbe.
- Beállítjuk a szükséges folyadékmennyíséget és lassan készre főzzük a levest.
- A levest igény szerint sűríthetjük KNORR Ételsűrítővel.
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
- A főzés során elpárolgott vizet mindíg pótolni kell.
- A húsgombócba tehetünk reszelt zöldségeket vagy finomfűszereket is.