Menu

Hozzávalók

+

Húsgombóc elkészítése

  • pulykacomb, darált** 0.37 kg
  • víz 0.15 l
  • 5.0 g
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.07 kg

Leves elkészítése

Tálalás és tipp

  • petrezselyemzöld 0.03 kg

A fogyasztók véleménye megoszlik a kelkáposztáról. Sokan szeretik, de talán többen vannak azok akik nem. Ez a húsgombócos levesvariáció azokat is meggyőzheti akik nem a kelkáposzta feltétel nélküli kedvelői. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Húsgombóc elkészítése

    • A darált húst összedolgozzuk a sószegény KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
    • Nagyobbacska gombócokat formázunk belőle.
    • A gombócokat megfőzzük KNORR Gulyásleves alappal ízesített vízben.
  2. Leves elkészítése

    • Felhevített olajon lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a többi darabolt zöldséget.
    • Amikor a húsgombócok már félig puhák az ízesített főzőlében, a lepirított zöldségeket is beletesszük a levesbe.
    • Beállítjuk a szükséges folyadékmennyíséget és lassan készre főzzük a levest.
    • A levest igény szerint sűríthetjük KNORR Ételsűrítővel.


  3. Tálalás és tipp

    • A levest forrón tálaljuk és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
    • A főzés során elpárolgott vizet mindíg pótolni kell.
    • A húsgombócba tehetünk reszelt zöldségeket vagy finomfűszereket is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü