Karalábés bulgúr risotto borjú gombóccal
Nemcsak rizsből, más gabonafélékből is készíthetünk rizottót.

Hozzávalók
Húsgombóc elkészítése
-
borjúcomb* 1333.3 g
-
zsemle ( 1db = 54g )* 2 darab
-
tojás, (50 g/db, A osztály)* 2 darab
Karalábé krém elkészítése.
-
karalábé** 142.9 g
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.1 l
Bulgúr elkészítése, tálalás.
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.2 l
-
bulgur (búzatöret)** 500 g
-
spenót* 111.1 g
Elkészítés
-
Húsgombóc elkészítése
A darált borjúhúst keverjük össze a tejben áztatott kinyomkodott zsemlével, a tojással a Folyékony marha-alappal. Sózzuk borsozzuk és készítsünk belőle gombócokat. -
Karalábé krém elkészítése.
RAMA Culinesse Profin futtassuk meg a kockára vágott karalábét, sózzuk borsozzuk és engedjük fel vízzel. Adjuk hozzá a kész gombócokat és pároljuk készre. Ha megpárolódtak vegyük ki a gombócokat , és forraljuk vissza a pároló levet. Thermomixer segítségével pürésítsük a karalábét. -
Bulgúr elkészítése, tálalás.
A megfőtt bulgúrt forraljuk össze a készkaralábékrémmel, adjuk hozzá a leveles baby spenótot és dúsítsuk RAMA Cremefine Habkészítménnyel. Tegyük a bulgúros krémet egy mélytányérba és tegyünk a tetejére egy-egy darab főtt gombócot.