Hozzávalók

+

Húsgombóc elkészítése

Karalábé krém elkészítése.

Bulgúr elkészítése, tálalás.

  • tejszín 30 % 0.2 l
  • bulgur (búzatöret) 500.0 g
  • spenót* 111.1 g

Nemcsak rizsből, más gabonafélékből is készíthetünk rizottót.

...

Elkészítés

  1. Húsgombóc elkészítése

    • A darált borjúhúst keverjük össze a tejben áztatott kinyomkodott zsemlével, a tojással és a bazsalikommal.
    • Sózzuk borsozzuk és készítsünk belőle gombócokat.
  2. Karalábé krém elkészítése.

    • Vajon futtassuk meg a kockára vágott karalábét, sózzuk borsozzuk és engedjük fel vízzel.
    • Adjuk hozzá a kész gombócokat és pároljuk készre. 
    • Ha megpárolódtak vegyük ki a gombócokat , és forraljuk vissza a pároló levet.
    • Kukoricakeményítővel állítsuk be a sűrűségét.
    • Thermomixer segítségével pürésítsük a karalábét.
  3. Bulgúr elkészítése, tálalás.

    • A megfőtt bulgúrt forraljuk össze a kész karalábékrémmel, adjuk hozzá a leveles baby spenótot és dúsítsuk tejszínnel.
    • Tegyük a bulgúros krémet egy mélytányérba és tegyünk a tetejére egy-egy darab főtt gombócot.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü