Karalábé veloute, sült paprika, tápióka | Unilever Food Solutions
+

Leves elkészítése.

Betét előkészítése.

  • Kápia paprika** 1000 g
  1. Leves elkészítése.

    A shalott hagymát, karalábét a zöldalmát, fokhagymát megtisztítjuk. Az olíva olajon megdinszteljük az időközben felvágott shalott hagymát, hozzá adjuk a fokhagymát majd a megtisztított karalábét és zöldalmát. Rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldség alapot, és a kókusztej port. Készre főzzük, majd turmix géppel egyneműre, homogénre turmixoljuk, sóval borssal ízesítjük, finom szitán átszűrjük.
  2. Betét előkészítése.

    A tápióka gyöngyöket forrásban levő vízben üvegesedésig főzzük, majd leszűrjük, hűtjük. A paprikákat magas hőfokon, sütjük, körülbelül 10-15 percig, majd jeges vízbe helyezve megpucoljuk, csumáját, a magokat és az ereket is eltávolítjuk. Leszárítjuk, majd éles késsel brunoise-t vágunk belőle.
  3. Tálalás.

    Tálaláskor az apróra vágott paprikát és a tápióka gyöngyöt összekeverjük, tálaló gyűrűvel középre formázzuk a levest külön kiöntőben szervírozzuk.