Karalábé veloute, sült paprika, tápióka
Friss tavaszi zöldség a karalábé, zöldalma kókusztejjel, amit még érdekesebbé és izgalmasabbá tesz a leves betétje. Lőrincz György

Hozzávalók
Karalábé veloute, sült paprika, tápióka
−
+
€24.0
Leves elkészítése.
karalábé**
/g
2857.1 g
0%
mogyoróhagyma*
/g
111.1 g
0%
fokhagyma*
/g
10.5 g
0%
Zöldalma**
/g
375.0 g
0%
tengeri só
/g
50.0 g
0%
fehérbors**
/g
2.0 g
0%
Olivaolaj, extra szűz*
/l
0.1 l
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
20.0 g
0%
Betét előkészítése.
Kápia paprika**
/g
1000.0 g
0%
/
Leves elkészítése.
-
karalábé** 2857.1 g
-
mogyoróhagyma* 111.1 g
-
fokhagyma* 10.5 g
-
Zöldalma** 375.0 g
-
tengeri só 50.0 g
-
fehérbors** 2.0 g
-
Olivaolaj, extra szűz* 0.1 l
Betét előkészítése.
-
Kápia paprika** 1000.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése.
A shalott hagymát, karalábét a zöldalmát, fokhagymát megtisztítjuk.
Az olíva olajon megdinszteljük az időközben felvágott shalott hagymát, hozzá adjuk a fokhagymát majd a megtisztított karalábét és zöldalmát.
Rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségleves alapot. Készre főzzük, majd turmix géppel egyneműre, homogénre turmixoljuk, sóval borssal ízesítjük, finom szitán átszűrjük. -
Betét előkészítése.
A tápióka gyöngyöket forrásban levő vízben üvegesedésig főzzük, majd leszűrjük, hűtjük.
A paprikákat magas hőfokon, sütjük, körülbelül 10-15 percig, majd jeges vízbe helyezve megpucoljuk, csumáját, a magokat és az ereket is eltávolítjuk.
Leszárítjuk, majd éles késsel brunoise-t vágunk belőle. -
Tálalás.
Tálaláskor az apróra vágott paprikát és a tápióka gyöngyöt összekeverjük, tálaló gyűrűvel középre formázzuk a levest külön kiöntőben szervírozzuk.