Karalábé veloute, sült paprika, tápióka
Friss tavaszi zöldség a karalábé, zöldalma kókusztejjel, amit még érdekesebbé és izgalmasabbá tesz a leves betétje. Lőrincz György
Hozzávalók
Leves elkészítése.
-
karalábé** 2857.1 g
-
mogyoróhagyma* 111.1 g
-
fokhagyma* 10.5 g
-
Zöldalma** 375 g
-
KNORR Kókusztejpor** 150 g
-
KNORR Zöldségleves alap* 40 g
-
tengeri só* 50 g
-
fehérbors** 2 g
-
Olivaolaj, extra szűz* 0.1 l
Betét előkészítése.
-
Kápia paprika** 1000 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése.
A shalott hagymát, karalábét a zöldalmát, fokhagymát megtisztítjuk. Az olíva olajon megdinszteljük az időközben felvágott shalott hagymát, hozzá adjuk a fokhagymát majd a megtisztított karalábét és zöldalmát. Rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldség alapot, és a kókusztej port. Készre főzzük, majd turmix géppel egyneműre, homogénre turmixoljuk, sóval borssal ízesítjük, finom szitán átszűrjük. -
Betét előkészítése.
A tápióka gyöngyöket forrásban levő vízben üvegesedésig főzzük, majd leszűrjük, hűtjük. A paprikákat magas hőfokon, sütjük, körülbelül 10-15 percig, majd jeges vízbe helyezve megpucoljuk, csumáját, a magokat és az ereket is eltávolítjuk. Leszárítjuk, majd éles késsel brunoise-t vágunk belőle. -
Tálalás.
Tálaláskor az apróra vágott paprikát és a tápióka gyöngyöt összekeverjük, tálaló gyűrűvel középre formázzuk a levest külön kiöntőben szervírozzuk.