+

Leves elkészítése.

  • karalábé** 2857.1 g
  • mogyoróhagyma* 111.1 g
  • fokhagyma* 10.5 g
  • Zöldalma** 375 g
  • KNORR Kókusztejpor** 150 g
  • KNORR Zöldségleves alap* 40 g
  • tengeri só* 50 g
  • fehérbors** 2 g
  • Olivaolaj, extra szűz* 0.1 l

Betét előkészítése.

  • Kápia paprika** 1000 g
  1. Leves elkészítése.

    A shalott hagymát, karalábét a zöldalmát, fokhagymát megtisztítjuk. Az olíva olajon megdinszteljük az időközben felvágott shalott hagymát, hozzá adjuk a fokhagymát majd a megtisztított karalábét és zöldalmát. Rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldség alapot, és a kókusztej port. Készre főzzük, majd turmix géppel egyneműre, homogénre turmixoljuk, sóval borssal ízesítjük, finom szitán átszűrjük.
  2. Betét előkészítése.

    A tápióka gyöngyöket forrásban levő vízben üvegesedésig főzzük, majd leszűrjük, hűtjük. A paprikákat magas hőfokon, sütjük, körülbelül 10-15 percig, majd jeges vízbe helyezve megpucoljuk, csumáját, a magokat és az ereket is eltávolítjuk. Leszárítjuk, majd éles késsel brunoise-t vágunk belőle.
  3. Tálalás.

    Tálaláskor az apróra vágott paprikát és a tápióka gyöngyöt összekeverjük, tálaló gyűrűvel középre formázzuk a levest külön kiöntőben szervírozzuk.