Kapros rakott zöldbab sertéshússal (felnőtt, sómentes alappal)
A hagyományos rakott zöldbab kicsit másképp készül ebben a receptben. A kapor és a chili teszi érdekesebbé. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Kapros rakott zöldbab sertéshússal (felnőtt, sómentes alappal)
−
+
€6835.72
Rakott zöldbab elkészítése
zöldbab**
/kg
2.63 kg
0%
pulykacomb, darált**
/kg
0.8 kg
0%
rizs, barna**
/kg
0.3 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.07 l
0%
vöröshagyma
/kg
0.11 kg
0%
víz
/l
2.0 l
0%
só
/g
8.0 g
0%
kapor, friss**
/g
5.0 g
0%
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül**
/kg
0.06 kg
0%
DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg
/g
15.0 g
0%
KNORR Sajtmártás alap hozzáadott só nélkül 2 kg
/kg
0.15 kg
0%
/
Rakott zöldbab elkészítése
-
zöldbab** 2.63 kg
-
pulykacomb, darált** 0.8 kg
-
rizs, barna** 0.3 kg
-
napraforgóolaj** 0.07 l
-
vöröshagyma 0.11 kg
-
víz 2.0 l
-
só 8.0 g
-
kapor, friss** 5.0 g
-
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.06 kg
Elkészítés
-
Rakott zöldbab elkészítése
- A darabolt zöldbabot forró vízben előfőzzük. (A főzési idő függ attól, hogy friss vagy fagyasztott zöldbabot használunk)
- A barna rizst megfőzzük.
- Felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, rátesszük a darált sertéshúst és a hagymával együtt tovább pirítjuk.
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot és a KNORR Chili Con Carne alapot elkeverjük az adagolás szerint vízzel és ráöntjük a húsra.
- Megsózzuk, ízesítjük, vágott kaporral és hozzáadott sót és ízfokozótnem tartalmazó DELIKÁTTAL.
- Addig főzzük a darálthúsos-paprikás-chilis alapot amig puha nem lesz a hús.
- Ezután összekeverjük a húst a kifőzött barnarizzsel.
- Egy megfelelő méretű tepsibe rétegezzük a zöldbabot a rizses hússal.
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártást a megfelelő mennyíségű vízzel megfőzzük ésa rakott zöldbab tetejére öntjük.
- Közepesen meleg sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
-
Tálalás és tipp
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap bármilyen magyaros jellegű étel elkészítéséhez felhasználható.
- Készíthetünk mártást az ételünkhöz a különböző hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR krémlevesekből.