Kapros rakott zöldbab sertéshússal (felnőtt, sómentes alappal)
A hagyományos rakott zöldbab kicsit másképp készül ebben a receptben. A kapor és a chili teszi érdekesebbé. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Rakott zöldbab elkészítése
-
zöldbab** 2.63 kg
-
pulykacomb, darált** 0.8 kg
-
rizs, barna** 0.3 kg
-
napraforgóolaj** 0.07 l
-
vöröshagyma 0.11 kg
-
víz** 2 l
-
só 8 g
-
kapor, friss** 5 g
Elkészítés
-
Rakott zöldbab elkészítése
- A darabolt zöldbabot forró vízben előfőzzük. (A főzési idő függ attól, hogy friss vagy fagyasztott zöldbabot használunk)
- A barna rizst megfőzzük.
- Felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, rátesszük a darált sertéshúst és a hagymával együtt tovább pirítjuk.
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot és a KNORR Chili Con Carne alapot elkeverjük az adagolás szerint vízzel és ráöntjük a húsra.
- Megsózzuk, ízesítjük, vágott kaporral és hozzáadott sót és ízfokozótnem tartalmazó DELIKÁTTAL.
- Addig főzzük a darálthúsos-paprikás-chilis alapot amig puha nem lesz a hús.
- Ezután összekeverjük a húst a kifőzött barnarizzsel.
- Egy megfelelő méretű tepsibe rétegezzük a zöldbabot a rizses hússal.
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártást a megfelelő mennyíségű vízzel megfőzzük ésa rakott zöldbab tetejére öntjük.
- Közepesen meleg sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
-
Tálalás és tipp
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap bármilyen magyaros jellegű étel elkészítéséhez felhasználható.
- Készíthetünk mártást az ételünkhöz a különböző hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR krémlevesekből.