Menu

Hozzávalók

+

Rakott zöldbab elkészítése


A hagyományos rakott zöldbab kicsit másképp készül ebben a receptben. A kapor és a chili teszi érdekesebbé. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Rakott zöldbab elkészítése

    • A darabolt zöldbabot forró vízben előfőzzük. (A főzési idő függ attól, hogy friss vagy fagyasztott zöldbabot használunk)
    • A barna rizst megfőzzük.
    • Felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, rátesszük a darált sertéshúst és a hagymával együtt tovább pirítjuk.
    • A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot és a KNORR Chili Con Carne alapot elkeverjük az adagolás szerint vízzel és ráöntjük a húsra.
    • Megsózzuk, ízesítjük, vágott kaporral és hozzáadott sót és ízfokozótnem tartalmazó DELIKÁTTAL.
    • Addig főzzük a darálthúsos-paprikás-chilis alapot amig puha nem lesz a hús.
    • Ezután összekeverjük a húst a kifőzött barnarizzsel.
    • Egy megfelelő méretű tepsibe rétegezzük a zöldbabot a rizses hússal.
    • A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártást a megfelelő mennyíségű vízzel megfőzzük ésa rakott zöldbab tetejére öntjük.
    • Közepesen meleg sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  2. Tálalás és tipp

    • A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap bármilyen magyaros jellegű étel elkészítéséhez felhasználható.
    • Készíthetünk mártást az ételünkhöz a különböző hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR krémlevesekből.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü