Kakukkfüves burgonyakrémleves zsemlekockával (7-10 éves korcsoport)
A burgonyapehelyből jellemzően csak köreteket készítünk, de nam csak arra használható. Íme a megoldás egy egyszerű, gyors krémleves elkászítésére! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Kakukkfüves burgonyakrémleves zsemlekockával (7-10 éves korcsoport)
−
+
€18.81
Leves elkészítése
víz
/l
2.5 l
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
só
/g
9.0 g
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.2 l
0%
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g
/g
5.0 g
0%
Tálalás és tipp
/
Leves elkészítése
-
víz 2.5 l
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
-
só 9.0 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
-
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g 5.0 g
Tálalás és tipp
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A megfelelően kimért vizet feltesszük főni.
- Mielőtt felforrna belekeverjük a KNORR Burgonyapelyhet.
- Ízesítjük sóval és KNORR Morzsolt Kakukkfűvel a levest.
- Rövid forralás után beletesszük a RAMA Cremefine Profi főzőkrémet és készre főzzük.
-
Tálalás és tipp
- A levest tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
- A KNORR Zsemlekockát a levesre is tálalhatjuk, de külön is kínálhatjuk ha van rá lehetőség.
- Nagy mennyíségben való elkészítéskor a víz 2/3-t forraljuk fel, a maradékban keverjük el a KNORR Burgonyapelyhet és úgy sűrítsük a levest.