Kacsamáj eperrel, brioche. | Unilever Food Solutions
+

Máj elkészítése.

Briós elkészítése.

  • búzaliszt (főző, rétes)** 210 g
  • kristálycukor** 14 g
  • élesztő, instant* 3 g
  • tej 1,5 %** 0.1 l
  • tojás (extra osztályú) 1 darab
  • vaj* 30 g
  1. Máj elkészítése.

    A májat kierezzük, hozzáadjuk a sót, frissen őrölt KNORR Fekete borsot a száraz bort és a porcukrot. Hűtőben letakarva egy órát állni hagyjuk. A májat a hűtőből kivéve a vákuum tasakba helyezzük, majd 57,5 fokon 60 percig hőkezeljük, ezután zsírtalanítjuk, majd a tejszínnel homogén, egynemű masszát készítünk vele, turmixgép vagy botmixer segítségével, majd finom szitán áttörjük, formába töltve dermesztjük.
  2. Briós elkészítése.

    A lisztet a cukrot, tojást a szárított élesztővel vajjal, tejjel és a sóval egyneműre dagasztjuk, majd langyos helyen 30-40 percig kelesztjük. Ezután formázzuk, előmelegített sütőben 180C-on körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.
  3. Tálalás.

    Tálaláskor az eperpürével lenyomatot készítünk a tányérra, ráhelyezzük a formából kivett, dermesztett májat, majd a vajon pirított brióst mellé tálaljuk.