Menu

Hozzávalók

+

Máj elkészítése.

  • kacsamáj* 1052.6 g
  • bor, fehér, száraz* 0.1 l
  • KNORR Egész fekete bors 0,5 kg 20.0 g
  • porcukor* 50.0 g
  • tejszín 30 % 0.15 l
  • tengeri só 55.0 g

Briós elkészítése.

  • búzaliszt 210.0 g
  • kristálycukor** 14.0 g
  • élesztő, instant* 3.0 g
  • tej 1,5 %** 0.1 l
  • tojás (extra osztályú) 1.0 darab
  • vaj* 30.0 g

Egy igazán izgalas kombináció, ami kinézetre akár egy ínycsiklandó desszert is lehetne. Lőrincz György

...

Elkészítés

  1. Máj elkészítése.

    A májat kierezzük, hozzáadjuk a sót, frissen őrölt KNORR Fekete borsot a száraz bort és a porcukrot. Hűtőben letakarva egy órát állni hagyjuk.
    A májat a hűtőből kivéve a vákuum tasakba helyezzük, majd 57,5 fokon 60 percig hőkezeljük, ezután zsírtalanítjuk, majd a tejszínnel homogén, egynemű masszát készítünk vele, turmixgép vagy botmixer segítségével, majd finom szitán áttörjük, formába töltve dermesztjük.
  2. Briós elkészítése.

    A lisztet a cukrot, tojást a szárított élesztővel vajjal, tejjel és a sóval egyneműre dagasztjuk, majd langyos helyen 30-40 percig kelesztjük. Ezután formázzuk, előmelegített sütőben 180C-on körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.
  3. Tálalás.

    Tálaláskor az eperpürével lenyomatot készítünk a tányérra, ráhelyezzük a formából kivett, dermesztett májat, majd a vajon pirított brióst mellé tálaljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü