Kacsamáj eperrel, brioche.
Egy igazán izgalas kombináció, ami kinézetre akár egy ínycsiklandó desszert is lehetne. Lőrincz György

Hozzávalók
Kacsamáj eperrel, brioche.
−
+
€0.0
Máj elkészítése.
kacsamáj*
/g
1052.6 g
0%
bor, fehér, száraz*
/l
0.1 l
0%
KNORR Egész fekete bors 0,5 kg
/g
20.0 g
0%
porcukor*
/g
50.0 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.15 l
0%
tengeri só
/g
55.0 g
0%
Briós elkészítése.
búzaliszt (főző, rétes)
/g
210.0 g
0%
kristálycukor**
/g
14.0 g
0%
élesztő, instant*
/g
3.0 g
0%
tej 1,5 %**
/l
0.1 l
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
1.0 darab
0%
vaj*
/g
30.0 g
0%
/
Máj elkészítése.
-
kacsamáj* 1052.6 g
-
bor, fehér, száraz* 0.1 l
-
KNORR Egész fekete bors 0,5 kg 20.0 g
-
porcukor* 50.0 g
-
tejszín 30 % 0.15 l
-
tengeri só 55.0 g
Briós elkészítése.
-
búzaliszt (főző, rétes) 210.0 g
-
kristálycukor** 14.0 g
-
élesztő, instant* 3.0 g
-
tej 1,5 %** 0.1 l
-
tojás (extra osztályú) 1.0 darab
-
vaj* 30.0 g
Elkészítés
-
Máj elkészítése.
A májat kierezzük, hozzáadjuk a sót, frissen őrölt KNORR Fekete borsot a száraz bort és a porcukrot. Hűtőben letakarva egy órát állni hagyjuk.
A májat a hűtőből kivéve a vákuum tasakba helyezzük, majd 57,5 fokon 60 percig hőkezeljük, ezután zsírtalanítjuk, majd a tejszínnel homogén, egynemű masszát készítünk vele, turmixgép vagy botmixer segítségével, majd finom szitán áttörjük, formába töltve dermesztjük. -
Briós elkészítése.
A lisztet a cukrot, tojást a szárított élesztővel vajjal, tejjel és a sóval egyneműre dagasztjuk, majd langyos helyen 30-40 percig kelesztjük. Ezután formázzuk, előmelegített sütőben 180C-on körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. -
Tálalás.
Tálaláskor az eperpürével lenyomatot készítünk a tányérra, ráhelyezzük a formából kivett, dermesztett májat, majd a vajon pirított brióst mellé tálaljuk.